Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Verešovej manžel namočený v škandále: Dlhy mal vymáhať od detí!

Andrea Verešová s manželom Danielom Volopichom. Zobraziť galériu (5)
Andrea Verešová s manželom Danielom Volopichom. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Drsný boj sa rozpútal medzi manželom našej úspešnej modelky Andrey Verešovej (38), Danielom Volopichom (54), a Českou televíziou. Tá ho obvinila, že mal v minulosti profitovať na neplnoletých dlžníkoch. Právnik sa voči tvrdeniam ohradil.

Na skutočnosť poukázala relácia Českej televízie 168 hodin, ktorá uviedla, že medzi rokmi 2010 a 2013 mala advokátska kancelária Daniela Volopicha AKVT vymáhať pohľadávky od takzvaných čiernych pasažierov, ktorí cestovali bez cestovného lístka. Od plzenského dopravného podniku mala odkupovať Volopichova firma 1000-korunové pokuty, ktoré dopravný podnik štandardne udeľoval cestujúcim bez platného lístka. Následne tieto pohľadávky mali predávať tretej firme Marsa Limited a v jej zastúpení mali Volopichovi ľudia pohľadávky od dlžníkov ďalej vymáhať.

„Cena je porovnateľná s podmienkami, za akých pohľadávky predáva pražský dopravný podnik,“ uviedol ešte v roku 2012 pre regionálny Denník Volopich. Dnes už však rétoriku zmenil a na spoluprácu s uvedenou firmou si nespomína. Rozpamätal sa akurát na to, že od detí dlhy nikdy nevymáhali. „Naopak, od nás všetky odporúčania boli, aby sa to od tých mladistvých nevymáhalo. A ani by sme to nerobili. Nemali sme také pohľadávky, ktoré by išli proti neplnoletým deťom,“ uviedol právnik pre Českú televíziu.

Verešovej manžel namočený v
Zobraziť galériu (5)

Redaktori relácie 168 hodín však našli mladú Češku, ktorá takisto mala dočinenia so spomínanou firmou. Dnes 23-ročná Soňa Červeňáková dostala pokutu ešte ako školáčka, no rodičom sa s tým nepriznala. „V 18 rokoch prišli ku mne domov dvaja chlapi. Že budú vymáhať dlhy. Asi to boli exekútori. No, a že skrátka chcú 60-tisíc, inak mojej mame všetko zabavia,“ zverila sa Soňa. Jej dlh sa za 4 roky vyšplhal na neuveriteľných 72-tisíc a mladá žena ho splácala údajne až štyri roky.

Verešovej manžel namočený v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Volopichova firma AKVT sa voči tvrdeniam dištancuje a naďalej tvrdí, že sa deťom, naopak, snažili pomôcť. „V spolupráci s orgánom sociálno-právnej ochrany detí sme v Plzni pomáhali vytvárať model, ktorý minimalizoval vznik pohľadávok voči deťom do 15 rokov a postupne viedol k úplnému upusteniu od vymáhania takýchto pohľadávok.“

Na koho strane je pravda a ako celá záležitosť skončí, ukáže čas.

Viac o téme: Andrea VerešováDaniel Volopich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu