Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nové zistenia o vyčíňaní Sýrčana s nákladiakom: Podľa nemeckej polície to nebol terorizmus

Nákladné auto v Nemecku vrazilo do áut
Nákladné auto v Nemecku vrazilo do áut (Zdroj: SITA/Sascha Ditscher/dpa via AP)

BERLÍN - Nemecká polícia nepredpokladá, že by mal minulotýždňový incident v meste Limburg an der Lahn, kde muž sýrskeho pôvodu vrazil ukradnutým nákladným autom do iných vozidiel, teroristické pozadie. Povedala to v utorok hovorkyňa oblastného policajného prezídia, ktorej vyjadrenie priniesla tlačová agentúra DPA.

Šéf policajných zložiek v západnej časti spolkovej krajiny Hesensko, Stefan Müller, podľa nej ešte v pondelok večer oboznámil zastupiteľov spomínaného mesta s tým, že vyšetrovatelia dosiaľ nezistili žiadne napojenie predpokladaného páchateľa na násilnícku islamistickú scénu.

Hovorca generálnej prokuratúry vo Frankfurte nad Mohanom, ktorá sa týmto prípadom zaoberá, odmietol v utorok poskytnúť vyjadrenie o možnom motíve. Sýrčan vo veku 32 rokov sa údajne minulý pondelok (7. 10.) zmocnil nákladného auta a uprostred mesta Limburg an der Lahn vrazil na križovatke bez spomalenia do viacerých ďalších vozidiel. Zranenia utrpelo deväť ľudí vrátane samotného Sýrčana, ktorého krátko po zrážke zatkli.

Viac o téme: TerorizmusNákladiakPolícia útok NemeckoSýrčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu