Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Šialeného prebiehania Čecha v Nemecku: Kamionista Jaroslav si vypočul rozhodnutie súdu

Riskantné predbiehane na ceste B12 v bavorsko-českom pohraničí.
Riskantné predbiehane na ceste B12 v bavorsko-českom pohraničí. (Zdroj: FB/Mr.GermanTruck)

PRAHA - Českému šoférovi kamiónu, ktorý od tohtoročného januára pyká za nebezpečnú jazdu na ceste B12 v bavorsko-českom pohraničí, hrozil doživotný trest odňatia slobody. Súd už rozhodol, ako to bude s obvinením z pokusu o vraždu.

Čech (52) sa po rozhodnutí súdu v bavorskom Pasove nemusí obávať doživotného trestu. Súd totiž obvinenie z pokusu o vraždu odmietol. „Neexistujú dostatočné dôkazy pre takto závažné obvinenie,“ povedala pre regionálny denník Passauer Neue Presse hovorkyňa súdu Kristin Wendlerovová.  


Čítajte aj: Súd vydal kamionistu Jaroslava obvineného z pokusu o vraždu za predbiehanie do Nemecka: Po celý čas plakal


Muž sa ale bude zodpovedať z úmyselného ohrozenia bezpečnosti cestnej premávky, za čo mu hrozia až štyri roky odňatia slobody, informoval portál televízie Nova Tn.cz.

Incident zachytený na videu sa odohral 22. januára tohto roka. Vodič kamiónu Jaroslav Novotný z Hodonína bol obvinený z pokusu o vraždu po tom, čo sa v Nemecku na ceste B12 za českými hranicami dopustil extrémne nebezpečného manévru, ktorý sa mohol podpísať pod tragédiu. Nebezpečne totiž predbiehal autobus v čase, keď bola premávka v danom smere po krátkom rozšírení na dvojprúdovú opäť zúžená do jedného prúdu. Predbiehajúci kamión sa len veľmi tesne vyhol čelnému stretu s protiidúcimi vozidlami - autobusom a následnou kolónou osobných vozidiel.

Jedna z českých prepravných firiem, pre ktorú muž jazdil, s ním okamžite rozviazala pracovný pomer. Nemci potom na Čecha vydali európsky zatykač. Muža v marci zatkla polícia. Na konci mája české súdy rozhodli o vydaní do Nemecka, kde proti nemu štátny zástupca v auguste podal obžalobu.

Viac o téme: NemeckoKamiónTrestJazdaManéver
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu