Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bratislavčanov vydesili čudné zvuky: VIDEO Dávid s bratom sú vojaci, strach mali aj oni, čo na to odborník?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA – Bol to poriadne nepríjemný budíček! Dávid sa na našu redakciu obrátil s videom, ktoré podľa neho a jeho brata zachytáva "divné zvuky". Vystrašili aj vás?

Vaše tipy

Nepríjemné zvuky bolo počuť v piatok krátko po siedmej hodine. „S bratom sme natočili divné zvuky. Zobudili sme sa na ne v Bratislave, a to bývame ďaleko od seba,“ opísal nám Dávid. 

Čítajte aj: KORONAVÍRUS Ste arogantní, sebeckí a neohľaduplní! Predavačke v drogérii došla trpezlivosť, drsný odkaz Slovákom

Súrodenci sú vojaci z povolania a tvrdia, že podobné zvuky bolo počuť aj napríklad v Španielsku. „Keďže sme obaja vojaci, vieme, že nejde o žiadny typ lietadla,“ dodal Dávid.  

Nahrávku od bratov sme dali vypočuť odborníkovi na akustiku zo Strojníckej fakulty STU Stanislavovi  Žiaranovi, lebo internetom sa začali šíriť aj úvahy, ktoré zvuky spájali s pandémiou koronavírusu.

O čo v skutočnosti šlo? „Podľa mojich skúseností je to aerodynamický hluk generovaný spaľovaním väčšieho množstva plynov. Môže to byť napríklad aj hluk zo Slovnaftu, kde takéto spaľovanie prebieha,“ uviedol profesor. „So zväčšovaním sa vzdialenosti od zdroja prevažuje hladina nízkofrekvenčného hluku majúca dunivý charakter. Tento hluk sa šíri do vzdialenosti niekoľkých kilometrov,“ dodal.

Viac o téme: BratislavaZvuky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu