Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Je zašlý, nie špinavý, tvrdia železnice na Jánove FOTO interiéru vlaku v čase koronavírusovej pandémie

Vlak ZSSK
Vlak ZSSK (Zdroj: Tip čitateľa/Ján)

BRATISLAVA – Čitateľ Ján tvrdí, že nafotil špinu vo vlaku. Niečo neuveriteľné! Sťažuje sa muž, ktorého fotky sme ukázali slovenským železniciam. Podľa muža bolo špinavé úplne všetko!

Vaše tipy

Zábery vznikli 8. apríla v osobnom vlaku z Púchova do Trenčína. „Je nepredstaviteľné, aby v dnešnej dobe prísnych hygienických a bezpečnostných pravidiel na ochranu zdravia si dovolila ZSSK vypraviť neskutočne špinavý vlak, ktorý nebol čistený hádam od svojej výroby v roku 1960,“ čertí sa cestujúci. „Kontroluje niekto, v akých hygienických pomeroch je prevádzkovaná vlaková doprava?“ pýta sa Ján.

Odporúčame: Bratislavčanov vydesili čudné zvuky: VIDEO Dávid s bratom sú vojaci, strach mali aj oni, čo na to odborník?

Galéria: GALÉRIA: Jána pobúril špinavý vlak!

S čitateľovým podnetom a snímkami sme sa obrátili na Železničnú spoločnosť Slovensko (ZSSK). Špinavé bolo podľa Jána úplne všetko - kľučky na dverách, steny, opierky. „Niečo neuveriteľné! Cez okná nebolo skoro nič vidieť, ako keby boli dymové,“ podotkol. „Toto nie je, že človek dostane koronavírus, tu dostane všetky možné infekcie, bacily a podobne,“ dodal.

„Podľa fotografií nejde o špinavý, ale o opotrebovaný a rokmi zašlý interiér – v tomto prípade sa niektoré časti vozňa (napr. umakarty, lišty či zatečená hrdza na oknách, ktoré majú viac ako 40 rokov) vyčistiť nedajú. Pripomíname, že asi 50 % našich vlakov je starých, resp. nebolo rekonštruovaných v tomto storočí,“ povedal pre Topky.sk hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Odporúčame: ROZHOVOR Veterinár Kocúr: Ľudia sa pýtajú na psy a mačky, KORONAVÍRUS je však bežný aj u detí

„Od utorka (14. 4.) však tieto žilinské najstaršie vlaky nahradíme siedmimi klimatizovanými súpravami, ktoré aktuálne nie sú v prevádzke z dôvodu mimoriadneho grafikonu a zníženého počtu dopravných výkonov v súvislosti s koronavírusom,“ dodal s tým, že aj tieto súpravy sa však budú postupne nahrádzať po príchode úplne nových moderných elektrických jednotiek do Žiliny z historicky najväčšieho tendra našej spoločnosti. 

Viac o téme: VlakCestovanieHygienaŠpina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu