Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kristína si zabudla v MHD kabelku: Otrasný deň zmenil doslova zázrak, príbeh s neuveriteľným koncom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com, TASR)

BRATISLAVA - Hoci to s dobrými správami vyzerá, že je ich pomaly menej ako šafranu, predsa len sa občas nájde dôvod na úsmev. Svoje o tom vie aj Kristína, ktorá sa so svojím príbehom podelila vo svojom profile na sociálnej sieti. Keď to už vyzeralo, že má totálny deň blbec, zrazu sa stalo niečo naozaj nečakané. Je to dôkaz, že statoční ľudia sa nájdu ešte aj v dnešnej dobe.

Vaše tipy

"Nechápem, ako sa mi to mohlo stať. Zabudnúť celú kabelku v trolejbuse! Čo už som úplne mimo?! Išla som po Obchodnej v totálnej depke a predstavovala som si, ako budem vybavovať rôzne karty od občianskeho po vodičák a že ani nemôžem ísť domov, lebo nemám električenku, a vlastne ani kľúče, takže sa nedostanem do bytu. O peniaze nešlo, v hotovosti som tam mala maximálne 20 eur, ale inak tam bolo úplne všetko," napísala 3. júna na Facebooku Kristína.

Našťastie jej zostal aspoň mobil, a tak zavolala svojej mame a švagrinej, ktoré poprosila o modlitbu. Zabudnúť si totiž kabelku kdekoľvek na verejnom mieste hrozí tým, že ju už vo väčšine prípadov nikdy neuvidíte. Kristína preto mala oprávnené obavy, že ju čaká zdĺhavá perepúť vybavovania nových dokladov. Poctivý človek sa však predsa len našiel.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto  (Zdroj: TASR)

"Keď som zabočila na Poštovú, všimla som si, že tam stojí policajné auto a čosi rieši. Keď som prišla bližšie, videla som, že sú to dvaja chalani a zdalo sa mi, že hovoria niečo o stratených veciach. Tak som si len smutne pomyslela, že zjavne nielen ja mám ťažký deň. Keď som sa im však lepšie prizrela, všimla som si, že jeden z nich má v ruke moju peňaženku! A na lavičke vedľa ležala moja kabelka!" vysvetlila Kristína. To však nie je ani zďaleka koniec príbehu. Je tu ešte jedna perlička.

Chlapcom sa podarilo jej veci zachrániť vcelku kurióznym spôsobom. V trolejbuse videli pána, ako šmátra v jej peňaženke a vyťahuje z nej 20 eur. Prišli za ním a povedali mu, že nakrúcajú sociálny experiment, všetko majú na kamere a môžu zavolať políciu. Pán potom 20 eur vrátil a oni odovzdali veci polícii. "Okrem toho, že som brutálne šťastná a vďačná za vypočuté modlitby, ma ohromuje vynaliezavosť a statočnosť týchto dvoch chalanov a keďže som nemala šancu sa im poriadne poďakovať, dúfam, že sa to k nim dostane. Sú to moji osobní hrdinovia!" dodala na záver Kristína.

FOTO Zoznámte sa s chlapcami, ktorí mali dobiť manželov v MHD! Pózy a frajerina na nete

O tom, že si mladá žena svoj príbeh nevymyslela, svedčí aj vyjadrenie polície. "Môžeme potvrdiť, že sa vo vami uvedenom prípade jednalo o policajtov Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I, uvedenú vec evidujeme," povedal pre Topky bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. V komentároch pod Kristíniným príspevkom sa objavila aj reakcia pravdepodobného záchrancu. "Nápad so sociálnym experimentom mi vyšiel, nič iné mi vtedy nenapadlo. Haha. Ináč by som vašich 20€ od neho asi nedostal," tvrdí mladík.

Kristína si zabudla v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Kristína U.)

Viac o téme: PeňaženkaKabelkaMHD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu