Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Fico 10 rokov deformoval právny štát, nebude nezaujatý, vraví Ďuriš Nicholsonová

Lucia Ďuriš Nicholsonová
Lucia Ďuriš Nicholsonová (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD a expremiér Robert Fico desať rokov deformoval právny štát. Ak by sa dostal na Ústavný súd SR, nerozhodoval by nezaujato a objektívne. Myslí si to podpredsedníčka Národnej rady SR Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS).

"Robert Fico nebude rozhodovať proti sebe a teda nebude rozhodovať za Slovensko," povedala Ďuriš Nicholsonová s tým, že posledných desať rokov tu bolo Slovensko Roberta Fica. Podpredsedníčka parlamentu poukázala aj na problém s Ficovou 15-ročnou právnickou praxou. Podľa jej slov naďalej nespĺňa toto kritérium. "Nevie jednoznačne dokázať, že bol v právnickom povolaní činný 15 rokov. Chýba mu niekoľko mesiacov od splnenia tejto podmienky," zdôraznila.

Fica sa zastal poslanec Smeru-SD Erik Tomáš. "Robert Fico splnil zákoé podmienky, konštatoval to ústavnoprávny výbor. Mali by ste to rešpektovať," vyhlásil Tomáš. Opozície sa pýta, kde berie morálne kvality, aby o sebe tvrdila, že len ona vie vybrať správnych kandidátov.

Poukázal na kauzu sasanka, teda na raňajky lídra SaS a vtedajšieho predsedu Národnej rady Richarda Sulíka s Marianom Kočnerom, kde hovorili o voľbe generálneho prokurátora. Tiež sa pýta, či môže byť podpredsedníčkou parlamentu žena, ktorej asistent si do vlastného vrecka "ulieval peniaze".

Viac o téme: Robert FicoÚstavný súdLucia Ďuriš Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu