Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Dojímavá FOTOGRAFIA sestry zavraždeného Jána Kuciaka: Budeme bojovať, sme im to dlžní

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA/VEĽKÁ MAČA - Takmer 5 mesiacov ubehlo od vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Aj keď skončil vo väzbe Marián Kočner, ktorý sa Kuciakovi v minulosti vyhrážal, polícia stále nepozná objednávateľa, ani páchateľa hrozného činu. Na rodiny oboch zavraždených niektorí útočia, že sú platení a chcú sa priživiť na smrti svojich najbližších. Sestra Jána Kuciaka, Mária, sa však nevzdáva.

Rodiny novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej prežívajú najhoršie chvíle svojho života. Namiesto svadby svojich milovaných, chystali pohreb a namiesto radosti, smútia a s boľavým srdcom čakajú na výsledky vyšetrovania.

REPORTÁŽ z miesta činu: VIDEO Kuciak a Kušnírová v dome hrôzy, Lipšic o vyšetrovaní vraždy

Nič iné im momentálne neostáva. Rozhodli sa však, že aj napriek niektorým negatívnym reakciám okolia a ľudí na Slovensku, nebudú mlčať a spávať v pokoji, kým nedostanú odpovede na svoje otázky a, najmä na tú najdôležitejšiu, kto má na svedomí brutálnu smrť ich milovaných.

Kuciak - rekonštrukcia vraždy2

"Som ochotný odpustiť, ale najskôr sa musím dozvedieť komu a prečo," povedal nedávnom na festivale Pohoda, ktorý sa konal na trenčianskom letisku, otec Jána Kuciaka, Jozef. Na festival prišiel spolu s mamou Martiny, Zlaticou Kušnírovou. Podporu im vyjadril priamo na mieste aj prezident Andrej Kiska.

Jozef Kuciak a Zlatica Kušnírová
Zobraziť galériu (3)
Jozef Kuciak a Zlatica Kušnírová  (Zdroj: Vlado Anjel)

My sa nevzdáme

O tom, že budú bojovať a nevzdajú sa, hovorí aj Jánova sestra Mária na sociálnej sieti. "Budeme bojovať, nech si hovoria, že nás niekto platí, že sa chceme len zviditeľniť...oni nevedia. My rodina vieme...že to musíme robiť, že musíme bojovať. Lebo sme im to dlžní," napísala k fotografii, na ktorej je s Martinou Kušnírovou, Jánovou snúbenicou.

Mária Kuciaková na fotke s Jánovou snúbenicou Martinou.
Zobraziť galériu (3)
Mária Kuciaková na fotke s Jánovou snúbenicou Martinou.  (Zdroj: FB/M.K.)

"Janko mal nový mobil, ktorý si nechal položený na stole pri nás. Tak sme sa s Martinkou dohodli, že mu na ňom urobíme prvú fotku ,ktorú mu nastavíme aj na pozadie...vraj nech vie, aké krásky doma má," napísala k fotke Mária.

Vražda novinára a jeho snúbenice

Vražda, ktorá zasiahla celé Slovensko, sa stala 21. februára. Po tom, ako správa o nej obletela médiá, nasledoval chaos v krajine. Z postu premiéra odstúpil Robert Fico, z postu ministra vnútra Robert Kaliňák. Odišla aj Ficova asistentka Mária Trošková a Viliam Jasaň. Zemetrasenie nastalo aj v polícii. Z postu šéfa protikorupčenj jednotky odišiel Robert Krajmer a padla hlava aj policajného prezidenta Tibora Gašpara. Po celej krajine, ale aj v zahraničí, sa organizovali protesty a spomienkové pochody.

Viac o téme: Vražda Jána KuciakaMartina KušnírováAllForJan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu