Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ficova bývalá pravá ruka má na krku políciu: Trošková v ďalšej firme, podozrivé pohyby na účte

Mária Trošková je bývalou hlavnou štátnou poradkyňou Roberta Fica Zobraziť galériu (3)
Mária Trošková je bývalou hlavnou štátnou poradkyňou Roberta Fica (Zdroj: TASR/Branislav Račko, Martin Baumann)

BRATISLAVA - Bývalú hlavnú štátnu radkyňu a asistentku Roberta Fica preveruje polícia. Mária Trošková, ktorá aj naďalej žije luxusným životom, čelí obvineniam v spojitosti s firmou AV-Real, ktorú kedysi vlastnil Antonino Vadala. Ide o podozrivé pohyby na účte spoločnosti.

Mária Trošková ako asistentka i štátna radkyňa skončila na svojich postoch pod tlakom verejnosti po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Dnes si aj naďalej žije luxusným životom v novom byte a v novom aute, no preveruje ju polícia. Informoval o tom portál sme.sk.


Luxusný život bývalej Ficovej radkyne: Trošková sa presťahovala do nového bytu, drsný odkaz susedov


Podozrivé pohyby na účte

Máriu Troškovu však v súčasnosti preveruje polícia, ktorú zaujali podozrivé pohyby na účte firmy AV-Real, ktorá kedysi vlastnil Antonino Vadala. Spoločnosť medzičasom zbankrotovala. Vlastnia ju Sebastiano Vadala, brat Antonina, a Pietro Catroppa, jeho bratranec. Podľa informácií denníka mala v rokoch 2011 až 2014 firma otvorený účet vo vtedajšej banke Sberbank. „S uvedeným účtom disponovali Antonino Vadala a Mária Trošková,“ cituje SME políciu, ktorá to mala uvedené v jednom z interných dokumentov.

Mária Trošková sa presťahovala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Transakcie, ktoré polícia preveruje, sú z roku 2011 a súvisia s prevodmi nehnuteľností. Trošková mala práva k firemnému účtu už vtedy. Či Trošková vypovedala, zatiaľ nie je známe. „Vzhľadom na prebiehajúce preverovanie nie je možné poskytnúť k veci žiadne bližšie informácie,“ povedal hovorca policajného prezídia Martin Wäldl pre SME. Trošková sa skrývala niekoľko mesiacov až sa napokon presťahovala do luxusného bytu v Petržalke. So sťahovaním jej pomáhali chlapi s dodávkou, ktorá podľa čitateľov pravidelne parkuje na Súmračnej, kde má SMER-SD svoju centrálu.

Mária Trošková a Antonino
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/A.V., Topky)

Zdá sa tak, že s bývalým šéfom Robertom Ficom sú stále dobrí priatelia. Fico podal demisiu pred vyše štyrmi mesiacmi, no stále využíva ochranku, na tú má nárok do septembra tohto roka. Ministerstvo tvrdí, že nešlo o sťahovanie bývalej zamestnankyne Úradu vlády a ochranka mala jej byt po ceste. „Ochrankár konal na základe požiadania chránenej osoby, nakoľko sa ochranka vracala na útvar, ktorý je neďaleko od daného miesta,“ povedal pre denník hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

Viac o téme: Robert FicoMária TroškováAntonino VadalaAV-Real
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu