Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Brat slávnej Vondráčkovej: Najprv spolupráca a potom... NENÁVISŤ trvá už 20 rokov!

Jiří Vondráček Zobraziť galériu (6)
Jiří Vondráček (Zdroj: ČT)

PRAHA - Jiří Vondráček vyštudoval herectvo, no známym sa stal ako spevák a skladateľ. Spočiatku dokonca spolupracoval aj so sestrou Helenou. No už 20 rokov sa prakticky nerozprávajú, pár viet spolu prehodili len na pohrebe otca.

Jiří Vondráček sa narodil 7. januára 1951. Po gymnáziu jeho kroky smerovali na DAMU. Zahral si v niekoľkých rozprávkach a filmoch, no herectvo ho v konečnom dôsledku ako povolanie nelákalo. 

Galéria: Jiří Vondráček

Jednak nechcel, aby ho niekto dirigoval, čo má robiť a jednak ho viac zaujímala hudba. A tak na konzervatóriu ešte vyštudoval obor skladba a dirigovanie. 

Vondráček bol členom skupiny Marsyas a neskôr frontmanom kapely Turbo. V roku 1983 sa nakazil žltačkou a rok a pol bol vyradený z pracovného kolotoča, muzikanti zo skupiny si zatiaľ za neho našli náhradu. 

Ako autor hudby zložil napríklad piesne Máš chuť majoránky pro Karla Zicha, Copacabanu a Báječný plán pre svoju sestru Helenu Vondráčkovú či Lásku na sto let pre dcéru Luciu. Na spoluprácu so sestrou má už len spomienky. „Zažili sme spolu krásne chvíle. Ľudia hovorili, že vďaka tomu peknému spojeniu brata a sestry z toho sála na javisku veľa energie. Tak ma to samozrejme tešilo,” povedal v programe 13. komnata. 

Jiří Vondráček a Helena
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: youtube.com/archív HV)

Brat slávnej Vondráčkovej: Najprv
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: ČT)

Lenže ich vzťah sa dramaticky zmenili, keď Helena začala žiť s Martinom Michalom. Jiřímu sa nepozdával, a tak sestru varoval. Lenže tá sa nahnevala, že jej vlastný brat takto ubližuje. „Neskôr som sa začal dozvedať z bulváru, aký som príšerný. Takže som sa pochopiteľne začal brániť,” uviedol. 

Dokonca ani na pohrebe otca nesedeli súrodenci pri sebe. A keď speváčka so sestrou Zdenou po pohrebe pristúpili bližšie k svojmu bratovi, otočil sa chrbtom. Nakoniec však postoj zmenil a asi tri minúty sa so sestrami rozprával. K zmiereniu s Helenou však dodnes nedošlo. 

Jiří Vondráček a Helena
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: youtube.com/archív HV)

Hudobnú kariéru však v rodine rozbehla aj Jiřího dcéra Lucie, a tak sa stal jej manažérom a producentom, režíroval aj detské televízne programy, v ktorých pôsobila. Vzájomne sa dopĺňa s manželkou, textárkou Hanou Sorrosovou, s ktorou má ešte syna Davida. 

Jiří Vondráček s manželkou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook JV)

Jiří Vondráček s dcérou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Jiří Vondráček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu