Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Otec Lucie Vondráčkovej OBŽALOVANÝ: Trestný čin... Urobil to z NENÁVISTI voči sestre Helene!

Helena Vondráčková a jej brat Jiří Zobraziť galériu (3)
Helena Vondráčková a jej brat Jiří (Zdroj: Vlado Anjel, ČT)

PRAHA - Nie je žiadnym tajomstvom, že Helena Vondráčková a jej brat Jiří nemajú dobré vzťahy. Pred pár mesiaci však vyšlo najavo, že vo svojej nenávisti zašiel naozaj ďaleko. A dnes je už aj obžalovaný!

Speváčka Helena Vondráčková figuruje v kauze ohovárania, ktorého sa voči nej dopustil istý Jan Šinágl. Ten sa označuje za angažovaného človeka a nezávislého publicistu. 

V roku 2018 súd vyhlásil, že Šinágl musí za dlhodobé očierňovanie vyplatiť umelkyni, jej manželovi aj spolupracovníkom čiastku 1 milión 200-tisíc českých korún (cca 50-tis eur). A vtedy sa do toho podľa všetkého vložil Helenin brat Jiří, ktorý sa s aktivistom kamaráti. 

Helena Vondráčková s manželom Martinom Michalom
Zobraziť galériu (3)
Helena Vondráčková s manželom Martinom Michalom  (Zdroj: profimedia.sk)

V decembri 2022 sa prevalilo, že polícia začala konať už aj voči Vondráčkovi. Ten údajne Šinágla naviedol, aby sa formou dobrovoľnej dražby zbavil svojho majetku a nemohol tak speváčke zaplatiť odškodnenie stanovené súdom. 

Ako teraz vyšlo najavo, polícia evidentne nazbierala dostatok dôkazov, pretože začiatkom júla ho už štátny zástupca z tohto skutku obžaloval. Informáciu potvrdil portálu extra manažér speváčky Luboš Procházka. Jiřímu Vondráčkovi teraz hrozia dva roky väzenia za podnecovanie k trestnému činu. 

„Je nám z toho smutno, Nikdy sme nečakali, že vo svojej nenávisti, pretože nebolo po jeho vôli, je schopný zájsť až takto ďaleko,” uviedli Helena Vondráčková a Martin Michal ešte v decembri pre rádio Frekvence 1 s tým, že sa za speváčkinho brata hanbia. Ten doteraz žiadne vyjadrenie médiám ani po opakovaných žiadostiach neposkytol. 

Jiří Vondráček a Helena Vondráčková kedysi
Zobraziť galériu (3)
Jiří Vondráček a Helena Vondráčková kedysi  (Zdroj: youtube.com/archív HV)

Viac o téme: Helena Vondráčková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu