Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dávna minulosť Mika Hladkého z Gladiatoru: Chodil so známou tenistkou... Aha!

Miko Hladký Zobraziť galériu (5)
Miko Hladký (Zdroj: TASR)

NITRA - Líder Gladiatoru sa nikdy neoženil, ale je otcom 17-ročnej dcéry Niny. Medzi priateľky Mika Hladkého patrila napríklad aj známa slovenská tenistka.

Miko Hladký sa narodil 21. októbra 1972 s krstným menom Miloš. Absolvoval gymnázium v Nitre, kde obľuboval najmä históriu. Pôvodne chcel byť učiteľom.

Galéria: Miko Hladký

Hudba ho zaujímala od mlada. V roku 1991 spolu s bratmi Marošom, Dušanom a kamarátom George Babulicom založili skupinu Gladiator. Prvý koncert odohrali na futbalovom štadióne v Alekšinciach.

Chceli sa dostať do zahraničia, preto zvolili interpretáciu piesní v angličtine. To sa im aj podarilo, hrali v Nemecku, Francúzsku, Írsku, Portugalsku.

Skupina Gladiátor
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: twitter.com/UNIPO Fest Prešov ‏)

V januári 1992 vychádza ich anglicky spievaný debutový album Designation. Videoklip s piesňou Profitable Losses odvysielala hudobná stanica MTV, bol to prvý klip kapely zo Slovenska. V roku 1993 vychádza ich druhý anglický štúdiový album Made Of Pain. Videoklip so skladbou My World vysielala stanica MTV aj nemecká Viva.

V priebehu ďalších štyroch rokov vydávajú ešte tri štúdiové albumy v angličtine, Third Eye, Dogstime a Legal Drug. Na piatom Legal Drug, vydanom v roku 1997, bola záverečnou piesňou aj prvá so slovenským textom Slovenská. Tá sa stala skladbou roka 1997. Odvtedy interpretujú skladby v slovenčine.

Miko Hladký
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

V ankete Slávik obsadili za rok 2008 piate miesto, za rok 2009 boli tretí, za rok 2010 na štvrtom mieste, za rok 2011 na šiestom a za rok 2012 na deviatom mieste.

K 20. výročiu kapely vydali kompilačný dvojalbum Gladiator 20 rokov / 1991 – 2011 aj knihu s rovnakým názvom a podtitulom „...ako to naozaj bolo“. 

Miko Hladký
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Miko je otcom 17-ročnej dcéry, no nikdy sa neoženil. Svoje súkromie si zvyčajne strážil, prvou priateľkou, ktorú verejne priznal, bola tenistka Henrieta Nagyová. Práve ona pri ňom stála v čase, keď v roku 2004 krstil svoj prvý sólový album Dynamax (Vyšiel v decembri 2003). Pamätáte si ešte tento párik? 

Henrieta Nagyová a Miko
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Miko Hladký
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu