Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Predsedu zo Slunce, seno... zabila rakovina: Slávny syn by mu radosť nerobil!

Miroslav Zounar Zobraziť galériu (5)
Miroslav Zounar (Zdroj: FS Barrandov)

PRAHA - Na konte má množstvo filmov, no navždy zostane nezabudnuteľným predsedom. Poslednú časť Slunce, seno... však už Miroslav Zounar pre chorobu takmer nenatočil. Začiatkom 90. rokov mu bola zistená rakovina, ktorej v roku 1998 podľahol. Nevidel tak na vlastné oči, ako sa jeho syn, známy herec Martin Zounar, ničil alkoholom a po 15 rokoch závislosti skončil v liečebni.

Miroslav Zounar sa narodil 15. júna 1935, zomrel ako 65-ročný 28. marca 1998. Objavil sa v mnohých filmoch, zvyčajne vo vedľajších úlohách. Tou, ktorá ho spravila v očiach divákov nesmrteľným, sa stal predseda družstva v trilógii Slunce, seno. 

Pamätnou je najmä scéna, keď čelí rozhnevaným ženám Škopkovej a Konopníkovej. Tretia časť sa nakrúcala v Taliansku v čase, keď mal viacero zdravotných problémov. „Bol veľmi chorý. Prišla cukrovka, infarkty, umelá srdcová chlopňa. Nebolo to jednoduché. A fakt je, že Zdeněk Troška nechcel, aby otec v poslednom diele chýbal,” prezradil kedysi Martin Zounar Blesku. Predseda nakoniec nakrútil svoje scény z talianskej reštaurácie doma v Česku a strihači ho do deja šikovne zakomponovali. 

Predsedu zo Slunce, seno...
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FS Barrandov)

A keď už spomíname známeho syna, ten by v istom období svojho života otcovi radosť veru nerobil. Začiatkom minulého roka totiž skončil v liečebni. Podľa vlastných slov si len potreboval oddýchnuť, no informácie zo zákulisia českého šoubiznisu hovorili, že herec už 15 rokov bojuje so závislosťou od alkoholu. 

Isté však je, že u Zounarovcov sa talent dedí. Vo viacerých filmoch si zahrali aj spolu. 

Miroslav Zounar a Jiří Kodet
Zobraziť galériu (5)
Miroslav Zounar a Jiří Kodet  (Zdroj: Bonton)

Viac o téme: Miroslav Zounar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu