Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

ŠOK Smer zverejnil škandalózne video Sulíka z Dubaja: Musíme vypiť celý bar! Už to nevydržal ani Matovič

Sulík vo videu, ktoré zverejnil Smer, hovorí o vypití celého baru. Zobraziť galériu (3)
Sulík vo videu, ktoré zverejnil Smer, hovorí o vypití celého baru. (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

BRATISLAVA/DUBAJ - Vyzerá to tak, že v predvolebnom súboji sa ešte máme na čo tešiť. Už bezí kampaň, no obvykle býva najostrejšia až v posledných týždňoch pred moratóriom. V tomto prípade to však neplatí a opozičný Smer-SD na čele s Robertom Ficom poriadne pritvrdil. Uverejnili totiž uniknuté video z výstavy v Dubaji, kde sa okrem iného stretol líder SASKY Richard Sulík s Geissovcami. Toto video však nie je vôbec chvályhodné, keďže Sulík sa v ňom prezentuje v naplnenom bare, kde všetkým vyhlasuje úlohu - vypiť ho!

VIDEO Smer zverejnil video zabávajúceho sa Sulíka v Dubaji (začiatok videa o 3:38):

Smer zverejnil uniknuté video z Dubaja, kde sa zabával Sulík aj s Geissovcami (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

"Sulík nie nadarmo politicky vydieral prezidentku a presadzoval svojho nominanta na post ministra hospodárstva. Vedel totiž, čo napáchal a nechcel, aby sa mu nový minister pozeral na prsty," hovorí Fico v úvode videa, kde sa snaží celú situáciu nasvetliť aj v pozadí vznikajúcej úradníckej vlády. "Aby nemusel nič platiť, deň pred odletom do Dubaja ministerstvo hospodárstva podpísalo s jeho dcérou dohodu, že je vraj expertka na energetické právo, aby tatina tento výlet do Dubaja nič nestál," dodal.

Do Dubaja vtedy so Sulíkom skutočne išla aj jeho dcéra, čomu sme sa už vtedy podrobne venovali.

"Výlet Sulíkovej dcérenky do Dubaja za štátne bol ale len čerešničkou na torte. Tou tortou bolo nehorázne šafárenie so štátnymi peniazmi na výstave Expo v Dubaji, bordel v dokladoch, nevydokladovaných takmer milión eur," pokračuje Fico, po ktorého úvode nasleduje samotné video.

Dnes treba vypiť bar, kričí Sulík vo videu, na čom si zgustol aj Matovič

Na videu je prítomná okrem Sulíka aj podpredsedníčka SASKY Jana Bittó Cigániková, za ktorou sedí aj celebritný pár Geissovcov, ktorí sú známi z televíznych obrazoviek aj na Slovensku. "Teraz ideme k tým vážnym veciam. Máme dnes dosť ťažkú úlohu - dnes treba vypiť bar!" hovorí pomerne hlasným tónom vo videu Sulík, ktorého už nevydržal počúvať ani líder OĽaNO Igor Matovič a vytkol mu túto minulosť opäť.

"Ako vždy mi skoro nikto neveril, az dnes, ako vždy, sa opäť ukazuje, že som vravel len a len pravdu. Doteraz sú identifikované škody, čo narobila Sulíkova partička v Dubaji už viac ako 1 milión eur... žúrka za štátne, nezaplatené účty v reštauráciách 54-tisíc eur, 5 luxusných apartmánov v prvotriednych hoteloch po celý čas, v ktorých bývali Sulíkovi kamkovia, čo na to nemali absolútne žiadny nárok atď." opakuje Matovič svoje, už niekoľkoročné sťažovanie sa na bývalého koaličného partnera.

ŠOK Smer zverejnil škandalózne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Hirman vyťahuje kartu žalôb

Na to, že v prípade výstavy EXPO v Dubaji malo prísť k finančným nezrovnalostiam, upozornil minulý týždeň končiaci minister hospodárstva Karel Hirman. "Bohužiaľ, musím oznámiť, že v súvislosti s EXPO Dubaj sa osem mesiacov boríme s veľmi závažnými nedostatkami. Ešte prebiehajú na ministerstve audity, pretože sa tu nenachádzajú základné dokumenty, základné faktúry a ďalšie náležitosti spojené s financovaním a organizáciou EXPO Dubaj. Aktuálne nevyrovnané, zatiaľ nám známe finančné záväzky súvisiace s EXPO Dubaj už presahujú jeden milión eur. Podávame preto prvé súdne žaloby, lebo bohužiaľ už iné možnosti nemáme," posťažoval sa Himran na tlačovke.

Hirman so štátnym tajomníkom Švecom prezentovali dosiahnuté výsledky na rezorte hospodárstva (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Sulíkova rýchla reakcia

Na zverejnené video reagoval aj sám šéf SASKY, ktorý Ficovi pod komentár rovno napísal, že to oveľa "menšia hanba, než bývalá štátna radkyňa Mária Trošková u Angely Merkelovej v Nemecku".

ŠOK Smer zverejnil škandalózne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Sulík ešte novinárom pripomenul, že na uniknuté video bude reagovať na brífingu v utorok dopoludnia v NR SR.

Viac o téme: Robert FicoDubajSmer-SDRichard SulíkSloboda a SolidaritaVýstava EXPO 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu