Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čo robila Sulíkova dcéra vo výprave do Dubaja? Minister sa bráni kritike, jej záujem ho vraj potešil!

Medzi ľuďmi, ktorí cestovali do Dubaja sa objavila aj dcéra Richarda Sulíka. Zobraziť galériu (5)
Medzi ľuďmi, ktorí cestovali do Dubaja sa objavila aj dcéra Richarda Sulíka. (Zdroj: Facebook/Nekŕmte nás odpadom, TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA/DUBAJ - Počas dneška sa Slovensko prebudilo do veľkého bezpečnostného škandálu, kedy sa na verejnosť dostali citlivé údaje z pasov delegácie, ktorá smerovala na výstavu Expo 2020 do Dubaja, vrátane ministra hospodárstva Richarda Sulíka a jeho dcéry Alexandry. Čo však vzbudilo väčšiu pozornosť je samotná prítomnosť Sulíkovej dcéry v tomto spoločenstve. Ako sa ocitla rodinná príslušníčka Sulíkovcov v tejto spoločnosti?

archívne video

Druhé Sulíkovo "kilečko" obsahuje 207 opatrení na uľahčenie podnikania (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Prakticky celý národ si vraj mohol počas uplynulých štyroch dní na jednom z internetových portálov pozrieť dopodrobna osobné údaje celej delegácie, ktorá cestovala na svetoznámu výstavu Expo 2020 do Dubaja. Unikli tak údaje županov, ktorí na výstavu smerovali, rovnako tak údaje ministra Sulíka a jeho dcéry. Tie boli zmazané už ale príliš neskoro, a tak je veľká šanca, že naďalej v nezacenzúrovanej forme ďalej putujú internetom. Zneužité môžu byť na mnohé účely, keďže išlo o údaje ako dátumy narodenia a tým pádom aj rodné čísla. 

Čo robila Sulíkova dcéra
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Nekŕmte nás odpadom)

Čo robila Sulíkova dcéra
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Nekŕmte nás odpadom)


FOTO Bezpečnostný škandál s dokumentmi: Údaje Sulíka, jeho dcéry aj županov kolujú po internete!


Čo tam robila dcéra ministra?

Okrem toho, že prípad vzbudil veľkú pozornosť a odhalil nebezpečnú bezpečnostnú dieru v našom systéme sa tu ponúka aj iná otázka, ktorej sa venoval aj portál Dnes24. Ako to, že dcéra ministra sa ocitla v takejto spoločnosti a aká bola jej úloha v delegácii, ktorá smerovala do Dubaja?

Na fakt, že medzi cestujúcimi bola aj dcéra Sulíka spomenul aj predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico. "Vy rešpektujete, že minister hospodárstva Richard Sulík sa nám všetkým rehlí do ksichtu?,“ povedal líder Fico. "Dnes varí v Dubaji halušky v tričku SaS a odletel tam na štátnom lietadle aj s vlastnou dcérou," dodal expremiér.

Čo robila Sulíkova dcéra
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Cestu si vraj uhradila z vlastného

Celú situáciu muselo dať na pravú mieru ministerstvo hospodárstva. "Účasť Alexandry Sulíkovej, dcéry Richarda Sulíka, bola hradená z jej vlastných prostriedkov. Slečna Sulíková je právnička zaoberajúca sa energetickým právom, preto využila možnosť zúčastniť sa na tematickom týždni EXPO venovanom energetike,“ odpovedala hovorkyňa Katarína Matejková.

"Poviem otvorene, že ma jej záujem potešil, pretože svoje deti vídam minimálne, preto som s jej účasťou súhlasil, aby sme mohli aspoň takto skĺbiť prácu s časom stráveným spolu,“ skonštatoval Richard Sulík.

To by som si nikdy nedovolil, odpovedá Sulík

Sulíkovci vraj pre tento dôvod ani neboli ubytovaní v hoteli spolu so zvyškom delegácie, ale prenajali si súkromné ubytovanie, ktoré opäť hradili z vlastného vrecka. "Nikdy by som si nedovolil využívať prostriedky štátu na takýto účel. Takých majstrov sme tu už mali a kritizovali sme ich za to,“ uzavrel Sulík.

Čo robila Sulíkova dcéra
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: VýpravaDubajRichard SulíkMinisterstvo hospodárstvaExpo 2020Alexandra Sulíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu