Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pred voľbami sa črtá nová spolupráca: Danko oznámil začiatok spoločnej cesty s Ficom! Dohodli si už aj prvé akcie

Andrej Danko Zobraziť galériu (4)
Andrej Danko (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – V stredu (26. 4.) sa v centrále Slovenskej národnej strany (SNS) stretol predseda SNS Andrej Danko s predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom. Danko mal Fica informovať o rokovaniach s ďalšími národnými stranami. Medzi inými stranou Život-NS a stranou Patriot. Podľa Danka sa mali na spoločných predvolebných akciách dohodnúť aj so stranou Smer-SD.

TK Roberta Fica Smer-SD a Andreja Danka SNS v sídle SNS (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Podľa Andreja Danka má pred sebou strana SNS pozitívne vyhliadky. „Som presvedčený, že Slovenská národná strana sa do parlamentu dostane,“ presvedčivo vyhlásil. Naznačili, že so stranou Smer-SD plánujú spoločnú cestu k volebným urnám. Povedal, že sa so Smerom dokonca dohodli už aj na spoločných akciách. Jednou z nich má byť pripomienka výročia konca vojny 8. mája na Slavíne.

Andrej Danko
Zobraziť galériu (4)
Andrej Danko  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Strana Hlas na pozvanie nereagovala, Pellegrini sa odmietal stretnúť s Ficom

Jedným z hostí spoločného stretnutia mal byť aj líder strany Hlas Peter Pellegrini. Ten sa schôdzky nezúčastnil, pripomenul však, že s Dankom sa rád stretne, v prítomnosti Roberta Fica však nevidel dôvod. „Pellegrini sa nechce fotiť, lebo by odplašil Progresívne Slovensko,“ poznamenal Robert Fico.

Robert Fico
Zobraziť galériu (4)
Robert Fico  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

SNS má byť podľa predsedu strany Smer dobrým a spoľahlivým partnerom, pričom iskra politickej spolupráce mala medzi nimi preskočiť v mnohých otázkach. Fico ocenil taktiež spojenie strany SNS s poslancom Tomášom Tarabom a stranou Život-NS. Zdôraznil, že nemá obavy o budúcich výsledkoch tejto spolupráce. „Nepochybujem, že Slovenská národná strana postavená na myšlienke tejto integrácie má šancu prekročiť päťpercentnú hranicu,“ poznamenal Fico.

Robert Fico
Zobraziť galériu (4)
Robert Fico  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

 

 

Viac o téme: Robert FicoSmer-SDSNSAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu