Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žena chcela poslať peniaze americkému vojakovi, zabránili tomu pracovníci banky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LEVICE - Viac ako 16.000 eur chcela poslať 62-ročná žena z okresu Levice údajnému americkému vojakovi. Zabránili tomu pracovníci banky. Prípadom sa zaoberá polícia, potvrdilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Žena si vo svojej mailovej pošte našla správu od muža, ktorý sa predstavil ako vojak americkej armády, pôsobiaci ako pracovník OSN v Sýrii. Ich konverzácia trvala približne mesiac na dennej báze. Vzťah vrcholil v uplynulých dňoch, keď údajný vojak poprosil ženu o finančnú pôžičku, ktorá by mu pomohla dostať sa zo služby v ozbrojených silách a následne by za ňou na Slovensko pricestoval. Žena dostala číslo účtu a išla do banky zrealizovať prevod.

Archívne VIDEO

Telefonickí podvodníci pripravili seniorku o úspory (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj)

Pracovníčka za bankovou prepážkou však upozornila kolegov, ktorí sa takýmito podvodmi zaoberajú. Tí zistili, že podozrivý účet je vedený v Bulharsku. Peniaze nepreviedli a privolali políciu. Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie pre prečin podvodu, spáchanom v štádiu pokusu. Polícia verejnosť upozorňuje, že legenda o "americkom vojakovi na misii" bola úspešne použitá už vo viacerých prípadoch. Ženy, ktoré sa nechali oklamať, prišli o nemalé sumy peňazí.

Viac o téme: PeniazeBankaŽenaAmerický vojak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu