Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pellegrini posilňuje svoju kandidátku: Naozaj sa vracia tento človek? Veď ho už mali vo VÚC voľbách!

Hlas-SD má vo svojich radoch kandidáta z VÚC volieb v rámci Prešova. Zobraziť galériu (2)
Hlas-SD má vo svojich radoch kandidáta z VÚC volieb v rámci Prešova. (Zdroj: TASR - Pavol Zachar, Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Už sme túto tvár videli počas spojených VÚC a komunálnych volieb počas minulého roka, no a dnes sa už stáva oficiálnou posilou Hlasu-SD Petra Pellegriniho. Je to až do včera pôsobiaci śéf ZMOS-u Michal Kaliňák, ktorý závratným spôsobom smeruje svoju ďalšiu kariéru do politckých vôd. Pellegrini už v stredu avizoval, že Hlas sa chystá predstaviť nového odborníka.

VIDEO Pellegrini avizoval už v stredu, že sa chystá predstaviť nového odborníka:

Pellegrini avizuje populárneho odborníka, ktorý sa má stať novým členom Hlasu-SD (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini)

O tom, že to má byť práve Michal Kaliňák, ktorý personálne posilní Hlas-SD, píšu Aktuality.sk. Kaliňák bol pritom počas minulého roka hlavným vyzývateľom Milana Majerského (KDH) na post župana Prešovského samosprávneho kraja.

Kaliňák nakoniec vo voľbách do VÚC skončil so 83-tisíc hlasmi na druhom mieste za Majerským, pričom víťaz dostal 111-tisíc hlasov. Kaliňák sa však stal poslancom župného zastupiteľstva v Prešove.

Pellegrini posilňuje svoju kandidátku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

Koniec oznámil v stredu

Kaliňák pritom len v stredu oznámil, že koncom marca končí v Združení miest a obcí Slovenska (ZMOS). Pôsobil ako ústredný riaditeľ kancelárie a hovorca združenia. O svojej prípadnej politickej budúcnosti sa ešte rozhoduje.

Kaliňák ozrejmil, že pred rokom v marci avizoval na rade ZMOS-u, že ak sa veci nezmenia, nebude mať jeho ďalšie pôsobenie v združení hlbší zmysel. "S rozhodnutím som preto čakal rok a v ZMOS-e pôsobím do konca mesiaca," uviedol. Na otázku, či rokuje s niektorou stranou o svojom vstupe do politiky, odpovedal, že aktuálne sa rozhoduje o svojich ďalších krokoch.

"Uvidíte zajtra," odpovedala na potvrdzujúce otázky portálu hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková, či bude práve Kaliňák novou posilou Hlasu.

Viac o téme: Peter PellegriniMichal KaliňákHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu