Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zima sa vrátila takmer v plnej sile: Blíži sa však meteorologická jar, aké počasie nás nasledujúce dni čaká?

(Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA – Zimné počasie prinieslo do severných častí Slovenska opäť snehovú nádielku. Zdá sa však, že meteorologická zima ešte nepovedala posledné slovo. Teploty v noci stále klesajú pod nulu a od severu prúdi vlhký a chladný vzduch, ktorý prináša teploty na úrovni dlhodobého normálu.

Ceny na čerpacích staniciach sa opäť pohli: Znižujú sa každým týždňom (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Do strednej Európy tak po teplej druhej polovica februára prišla opäť zima. Nad severným Atlantikom a Britskými ostrovmi sa tvorí mohutná tlaková výš, ktorá zostane aj nad naším územím minimálne týždeň, informuje SHMÚ. Táto tlaková výš blokuje príchod teplejšieho vzduchu z oblasti Atlantického oceánu a tak na typicky jarné počasie si budeme musieť ešte počkať. V noci sa na niektorých územiach stále očakávajú tuhé mrazy od -10 až do -15 stupňov Celzia. Denné teploty budú na našom území stúpať na +1 až +8 stupňov Celzia.

 

Na začiatku jari poveternostné situácie podporujúce vpády chladného vzduchu do strednej Európy Po veľmi teplej druhej...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Saturday, February 25, 2023

Prevládať bude najmä premenlivé počasie a na severe je potrebné počítať s výskytom snehových prehánok. V pondelok by sa mali snehové prehánky objaviť aj na východe krajiny, informuje imeteo.sk. Teplejšie počasie možno očakávať v stredu, kedy denné teploty by mohli stúpnuť až na +10 stupňov Celzia. V noci však očakávajte stále mrazivé počasie. Meteorológovia očakávajú, že s príchodom meteorologickej jari, ktorá nás čaká v stredu 1.3. by tak na väčšine Slovenska mohla s príchodom vyšších teplôt zmiznúť aj oblačnosť.

Viac o téme: ZimaPočasiePredpoveď počasiaSnehové zrážkyMeteorologická jar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu