Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hamran a spol. si poriadne prilepšili: Z výšky ich odmien sa vám zatočí hlava! Rozdávali sa tisícky eur

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Kríza- nekríza, odmeny musia byť. Ministerstvo vnútra v mesiacoch november a december 2022 svojim zamestnancom vyplatilo mimoriadne takmer 20 miliónov eur. Zo štedrého koláča si však neukrojili svoju trošku len rádoví policajti či hasiči, ale aj tie najvyššie šarže. Ich odmeny sa pritom pohybujú v tisíckach eur.

Archívne video: Štefan Hamran: Vozidlový park polície je v katastrofálnom stave, z plánu obnovy bude obmenených 705 vozidiel

Štefan Hamran: Vozidlový park polície je v katastrofálnom stave, z plánu obnovy bude obmenených 705 vozidiel (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

V rezorte vnútra sa nenadeľovali odmeny len ku koncu roka, ale aj počas neho. Ako informuje portál hnonline.sk, len policajný prezident Štefan Hamran si takto vlani prilepšil o viac ako 11-tisíc eur, z toho 2,5-tisíca si našiel na decembrovej výplatnej páske. Hamranov riadny mesačný príjem sa pritom pohybuje na sume 4 500 eur. Spolu s odmenami tak mohol za uplynulý rok zarobiť vyše 65-tisíc eur. Okrem výplaty a odmien má okrem toho nárok aj na pridelenie osobných ochrankárov a vozidla z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií.

Hamran a spol. si
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pomerne štedré odmeny však dostali aj ďalšie vyššie šarže v policajnom zbore. Prvý viceprezident Branko Kišš mal dostať za mesiace január až november odmeny v súhrnnej výške 6 750 eur, za december to bolo 1 900 eur. Rovnaké sumy mal dostať aj policajný viceprezident Damián Imre. Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Ľubomír Daňko si v roku 2022 za obdobie január až november polepšil sumou vo výške takmer 5 900 eur. V decembri dostal aj on odmenu vo výške 1 900 eur. Portál zároveň poukázal na to, že vyšetrovateľ Ján Čurilla dostal v roku 2022 za mesiace január až november odmeny vo výške 3 817 eur. Za mesiac december 1 250 eur.

Ministerstvo vnútra tvrdí, že všetky odmeny pre spomínaných zamestnancov boli vyplatené v súlade s platnou legislatívou. „Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky si za finančným ohodnotením funkcionárov plne stojí a ohodnotenie je adekvátne ich nasadeniu a výsledkom ich práce,“ uviedli. V roku 2022 museli podľa nich títo funkcionári zvládať náročné úlohy v nebývalom rozsahu a množstve.

Viac o téme: Ministerstvo vnútraOdmenyPolícia Štefan HamranPolicajní funkcionári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu