Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kauza úniku odposluchov obvinených vyšetrovateľov: NAKA začala trestné stíhanie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - V prípade úniku odposluchov v kauze obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Čurillu a spol. sa v marci začalo trestné stíhanie. Podozrivým je príslušník Policajného zboru. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol hovorca Krajskej prokuratúry (KP) Bratislava Juraj Chylo.

"Pod dozorom prokurátora Krajskej prokuratúry Bratislava vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby v marci roku 2023 začal trestné stíhanie pre prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti podľa paragrafu 353 ods. 1 Trestného zákona, pričom vo veci sú vykonávané procesné úkony smerujúce k objasneniu veci, tzv. únikov odposluchov v konkrétnej trestnej veci," povedal Chylo.

Archívne video: Advokát Peter Kubina o odškodnom, ktoré dostanú Čurilla a ďalší vyšetrovatelia za väzbu

Advokát Peter Kubina o odškodnom, ktoré dostanú Čurilla a ďalší vyšetrovatelia za väzbu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)


Ozrejmil, že trestné stíhanie začal vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby z dôvodu, že podozrivým z vyzradenia utajovaných skutočností pod stupňom utajenia "Vyhradené" je príslušník Policajného zboru.

Príslušníkov NAKA a tiež bývalého dočasne povereného šéfa Úradu inšpekčnej služby Petra Sch. obvinili v septembri 2021. Krajský súd v Bratislave ich v októbri 2021 prepustil z väzby na slobodu a skonštatoval, že ich trestné stíhanie je neopodstatnené.

Viac o téme: NAKAKrajská prokuratúraJán Čurilla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu