Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sumy, z ktorých sa Vám zatmie pred očami: Rezorty TAKTO prilepšovali svojim zamestnancom

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Gettty Images, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Vládne rezorty prostredníctvom bonusov aj tento rok prilepšili svojim zamestnancom. Či už vyplácali bonusy za výkon, valorizáciu za infláciu alebo príspevky k okrúhlym narodeninám, celkové sumy sa v prípade niektorých rezortov vyšplhali na naozaj pekné sumy. Vo svojom článku o tom dnes informoval denník Nový čas.

K mechanizmu nahrádzajúcemu zrušené koncesie bude ešte odborná diskusia, tvrdí premiér (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

O životné prostredie máme postarané

Snáď najviac si tento rok prilepšili zamestnanci rezortu životného prostredia, ktorému ešte donedávna šéfoval Ján Budaj. Tento rok odmenili až 552 zamestnancov. „Najvyššie boli vo výške 7348,00€,“ uviedli pre denník Nový čas. Podľa ich informácií však rezort do odmien vložil až 896 860€. Odôvodnili to tým, že zamestnanci počas roka plnili svoje úlohy v súvislosti s novou legislatívou nad rámec bežnej činnosti. Veľkú časť príspevkov zobralo aj vyrovnávanie inflácie, čo znamenalo 500€ pre 539 zamestnancov v priebehu augusta.

Sumy, z ktorých sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel )

Rezort spravodlivosti rozhodne nešetril

O čosi viac tento rok vyplatilo Ministerstvo spravodlivosti pod vedením Viliama Karasa a Márie Kolíkovej. Pričom celková suma odmien za tento rok sa vyšplhala až na 1,121 milióna €. Vo vyjadrení pre Nový čas tvrdia, že odmeny vyplácali celkovo trikrát. V máji 1540€ (priemer), v auguste 765€ (priemer) a v novembri vianočné odmeny s priemerom 809€.

Sumy, z ktorých sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Tento rok si prilepšili aj policajti

Rezort vnútra pod vedením Romana Mikulca tento rok vyplatil najvyššiu sumu. Tá sa vyšplhala až neuveriteľných 32 405 563€. Podľa rezortu udeľovali finančnú odmenu až 33 910 príslušníkom policajného zboru, hasičom, horským záchranárom aj civilným zamestnancom. Pričom ministrovi vnútra nebola udelená žiadna odmena. 

Sumy, z ktorých sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky - Ramon Leško)

Ministerstvo práce udeľovalo bonusy prevážne za dobre odvedenú prácu

Zamestnanci, ktorí na Ministerstve práce robili na pláne obnovy dostali vianočné odmeny. Pričom prerozdelili 1270€ pre 137 ľudí, celkovo teda vyplatili 173 864€. Ďalších 500€ prerozdelili počas roka medzi 789 zamestnancov a v neposlednom rade sa pripočítali aj individuálne odmeny pre 177 zamestnancov ktoré sa sumárne vyšplhali až na 169 668,50€. Minister Milan Krajniak sa na svojom rezorte postaral o naozaj požehnané Vianoce.

Sumy, z ktorých sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ani iné ministerstvá nezaostávajú, niektoré zas nemajú údaje vôbec

Ministerstvo pôdohospodárstva pod vedením Samuela Vlčana vyplatilo v priemere 2064€ pre 387 zamestnancov čo v celkovej sume predstavuje 799 129,50€. O nič menej nezaostáva ani Ministerstvo dopravy Andreja Doležala, tam si zamestnanci prilepšili v priemere o 764 542€ ktoré vyplácali 658 zamestnancom. Naproti tomu, Ministerstvo zahraničných vecí pod vedením Rastislava Káčera zatiaľ údajmi nedisponuje. Rezort podľa ich slov nevypláca žiadne 13. ani 14. platy a o celoročné odmeny sa nedajú presne kvalifikovať, nakoľko to vyplýva z nadštandardného plnenia úloh.

Sumy, z ktorých sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Nový čas zároveň informuje, že Ministerstvo financií konkrétne sumy neuvádza a odmeny vyplácajú priebežne a nasledujúce inštitúcie na položené otázky neodpovedali: Národná rada SR, Ministerstvo kultúry, Ministerstvo investícii, Ministerstvo obrany, Ministerstvo Školstva a Ministerstvo zdravotníctva.

Aj Prezidentský palác sa tento rok uskromnil

Kancelária prezidenta SR v tomto roku udeľovala len 500€ pre všetkých 89 zamestnancov, čo vyplývalo z kolektívnej zmluvy. Mimo týchto výdavkov boli udeľované individuálne odmeny za plnenie mimoriadnych úloh. Tento rok teda kancelária Prezidentky SR Zuzany Čaputovej nevyplatila žiadne 13. platy ani vianočné príspevky. 

Sumy, z ktorých sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: MinisterstváPríspevkyBonusy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu