Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VOĽBY 2022 Známi tenisti z parlamentu a hokejista vo voľbách pohoreli: Tabák, Laco či Kližan zažili hotové fiasko!

Tabák, Laco či Kližan, ani jeden z (bývalých) športovcov vo voľbách v komunále neuspel. Zobraziť galériu (5)
Tabák, Laco či Kližan, ani jeden z (bývalých) športovcov vo voľbách v komunále neuspel. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Facebook/Jano Laco, TASR/Dano Veselský)

BRATISLAVA/LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Niektorí mali od nich možno väčšie očakávania, než by sa mohlo zdať a videli ich už ako možných a vážnych konkurentov aktuálnych primátorov či starostov. Reč je o športovcoch, ktorí to v medziach politiky skúšali v jednotlivých samosprávach mestských častí v Bratislave, no aj v Liptovskom Mikuláši to bolo horúce a zaujímavé. Niektorí z týchto ľudí sú pritom aj poslanci NR SR. Napokon však ich kampaňová bublina spľasla a výsledok volieb ich navždy presvedčil o krutej realite.

archívne video

Štátna komisia súhlasí so zverejňovaním priebežných výsledkov volieb do orgánov samosprávnych krajov až po uzatvorení všetkých volebných miestností (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Nová členka klubu Sme rodina chcela zabojovať o post starostky Starého Mesta

Prvou a pomerne kontroverznou športovou politickou postavou v boji o post starostky v prípade mestskej časti Staré Mesto je určite poslankyňa Národnej rady Romana Tabák, ktorá najnovšie pôsobí v klube Borisa Kollára Sme rodina.

Romana Tabák
Zobraziť galériu (5)
Romana Tabák  (Zdroj: Topky)

Ako bývalá tenistka a súčasná politička chcela zabojovať o priazeň voličov na post starostky Starého Mesta. Jej výsledok podľa zápisnice, ktorá sa šíri sociálnymi sieťami, však nakoniec predstavuje len 308 odovzdaných hlasov.

VOĽBY 2022 Známi tenisti
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Zápisnica voľby 2022)

Petržalka pokračuje ďalej s Hrčkom, Kližan napriek medializovanej kampani neuspel

Ďalším tenistom, ktorý sa o politický úspech na úrovni komunálu pokúšal bol určite športovec Martin Kližan, ktorý rovnako ohlásil kandidatúru na post starostu, no tentokrát v bratislavskej mestskej časti Petržalka, kde bol vyzývateľom terajšieho starostu Jána Hrčku. Kližan sa pritom v kampani priznal aj podporou zo strany Hlasu-SD s pomerne bizarným sloganom "Pelle volí Kližana".

Martin Kližan
Zobraziť galériu (5)
Martin Kližan  (Zdroj: TASR – Dano Veselský)

Zatiaľ čo Hrčka podľa neoficiálnych výsledkov získal 23 120 hlasov, Kližan ich mal podľa našich zdrojov len niečo cez 2650. Stal sa tak ďalším kandidátom z radu športovcov, ktorý neuspel.

VOĽBY 2022 Známi tenisti
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky)

Prekvapenie sa nekonalo ani na Liptove

Keď sa však vzdialime od Bratislavy, zistíme, že aj v Liptovskom Mikuláši to na post primátora skúšal známy brankár z majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji Ján Laco. Ten sa napriek intenzívnej kampani na túto pozíciu nedostal. Po voľbách tam totiž zvíťazil Ján Blcháč, ktorý pôsobí ako nezaradený poslanec v parlamente a je členom mimoparlamentného Hlasu-SD Petra Pellegriniho. 

 

Odvolené ✔️👍 Príďte voliť aj vy ✅ Volebné miestnosti sú otvorené do 20:00 ❗️

Posted by Ján Laco - pripravený spolupracovať on Saturday, October 29, 2022
Viac o téme: ŠportovciJán LacoRomana TabákVoľby 2022Martin KližanVýsledky komunálnych volieb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu