Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Alojz Hlina vyzval na ukončenie politického kabaretu: Fico chráni Matoviča, Heger svoju funkciu

Rado Baťo a Alojz Hlina Zobraziť galériu (4)
Rado Baťo a Alojz Hlina (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Koaliční aj opoziční politici musia ukončiť súčasný politický kabaret a začať si robiť svoju prácu. Vyzval ich k tomu dnes podpredseda strany Dobrá voľba a Umiernení Alojz Hlina. Vláda nevládne, nemôže prijímať zákony a riešiť kľúčové problémy krajiny. Parlamentná opozícia zasa doteraz odmietala odvolať pôvodcu celého politického cirkusu, ministra financií Igora Matoviča. 

„Slovenská politika sa zmenila na absurdnú frašku,“ povedal Alojz Hlina. Upozornil na fakt, že bez tichej podpory predsedu Smeru Roberta Fica by Matovič už nebol v kresle.Fico chráni Matoviča, pretože mu vyhovuje, aby na ministerstve financií sedel najviac nenávidený politik v slovenskej histórii,“ dodal podpredseda strany. Opýtal sa, čo je to za predsedu opozičnej strany, ktorý dva roky rieši ústavne pochybné referendá o skrátení volebného obdobia, ale doteraz odmietal urobiť krok, ktorý by takmer naisto viedol ku koncu vlády.

Fico chráni Matoviča, Heger svoju funkciu, tvrdí Alojz Hlina

Fico chráni Matoviča, Heger svoju funkciu, tvrdí Alojz Hlina (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Eduard Heger sa kŕčovito drží premiérskeho kresla a Matovičovej sukne,“ upozornil Alojz Hlina. Predseda vlády dva mesiace nepohol ani prstom, aby pre svoju vládu zabezpečil parlamentnú väčšinu.Čo je to za predsedu vlády, ktorý nemá pred schôdzou Národnej rady spočítané hlasy na otvorenie schôdze?,“ pýta sa Alojz Hlina.

Alojz Hlina
Zobraziť galériu (4)
Alojz Hlina  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podľa člena predsedníctva strany Dobrá voľba a Umiernení Rada Baťa si Heger si ako predseda vlády neplní základné ústavné povinnosti. Nie je schopný garantovať normálne spravovanie štátu, ani schvaľovanie zákonov,“ zdôraznil. Vyzval vládnych politikov, ale aj vedenie SaS, aby sa správali zodpovedne a vybrali si, čo budú robiť ďalej. „Nestačí odísť z vlády, hoci z veľmi dobrých a zrozumiteľných dôvodov, treba tie dobré dôvody ďalej presadzovať a vynucovať,“ povedal Rado Baťo. 

Rado Baťo
Zobraziť galériu (4)
Rado Baťo  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Buď vládna menšina bývalému koaličnému partnerovi  ponúkne nejakú formu novej dohody o spolupráci, aby na Slovensku nepanoval každý deň zmätok, alebo SaS musí konať.To znamená prestať tolerovať vládu a jej vydieranie,“ uviedol Rado Baťo. A pokúsiť sa o to, čo sa jej nepodarilo v koalícii - teda zbaviť vládu falošného magistra a pôvodcu celého rozvratu. 

Rado Baťo a Alojz Hlina
Zobraziť galériu (4)
Rado Baťo a Alojz Hlina  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nech celé Slovensko vidí, ako to je: že v skutočnosti dnes Fico chráni Matoviča. A na tom toto celé dnes stojí,“ dodal Rado Baťo. Súčasný politický cirkus môže fungovať preto, lebo jeden pácha rozvrat z vlády, a druhý pácha rozvrat z opozície tým, že chráni prvého pred odvolaním.

Viac o téme: Alojz HlinaRado BaťoDobrá voľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu