Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Korčok sa Matovičovej výzve vysmial: Demisiu už vraj má pripravenú, kde sú čísla, s kým chce Heger vládnuť?!

Korčok vysmial Matoviča po slovách o tom, že by mal vraj ako jediný za SaS zostať ako minister zahraničných vecí. Zobraziť galériu (2)
Korčok vysmial Matoviča po slovách o tom, že by mal vraj ako jediný za SaS zostať ako minister zahraničných vecí. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Maarty)

BRATISLAVA - Líder OĽaNO sa počas dnešného dňa verejnosti zveril, že vďaka výzve Milana Kňažka by mal rád Ivana Korčoka aj po odchode SaS vo vláde ako ministra zahraničných vecí. To všetko Matovič spísal aj napriek tomu, že k strane SaS neprechováva práve pozitívny vzťah. Korčok však Matoviča za dnešný status doslova vysmial a spýtal sa, kde má premiér Eduard Heger nejaké čísla, na základe ktorých by vedel vo vláde pokračovať. Demisiu má pritom vraj už pripravenú!

archívne video

Heger sa bude do poslednej chvíle usilovať o zachovanie štvorkoalície (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Korčok bol dnes hosťom v podcaste Denníka N. "Je tu veľká pravdepodobnosť recidívy problémov," vyriekol hypotézu v podcaste minister Korčok. Vraj si ale na druhú stranu veľmi váži slová ľudí, ktorí ho vyzývajú na zotrvanie vo funkcii. V tomto kontexte narážal na slová Milana Kňažka.

"Pokiaľ sa dobre pamätám, s Ivanom sme nikdy nemali žiadny konflikt … a nad tých pár tvrdých slov pri minuloročnom a tohtoročnom povaľovaní vlády sa viem ľahučko povzniesť. Rišo, si na rade," napísal Sulíkovi ešte dnes Matovič v statuse.

Korčok sa Matovičovej výzve
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)


Chýba mi debata o tom, s kým sa vlastne ide vládnuť, tvrdí Korčok

Korčok vo vysielaní priblížil aj to, čo mu prekáža na slovách o zotrvaní vo vláde. "Veľmi mi chýba v tejto debate, že sa deň pred odchodom SaS nebaví koalícia o tom, ako ide vládnuť. V čom mám zotrvať? Kde sú čísla? Kde sú počty, s ktorými chce Eduard Heger vládnuť," skonštatoval Korčok, ktorý dodal, že demisiu vraj má už pripravenú a ak Matovič neodstúpi, v stredu ju odošle do prezidentského paláca.

SaS v najnovšom stanovisku vyzýva Matoviča, aby odstúpil zo svojej funkcie, ak má "skutočný záujem na tom, aby Ivan Korčok ostal ministrom zahraničných vecí". "V opačnom prípade podajú zajtra všetci štyria ministri za SaS demisiu. Igor Matovič mal dva mesiace na riešenie krízy, ktorú on sám svojím správaním vyvolal. Opakovane sme predstaviteľom OĽaNO tlmočili našu požiadavku na odchod Igora Matoviča z funkcie, inak štyria ministri SaS opustia vládu," tlmočil stanovisko strany hovorca SaS Ondrej Šprlák.

"Je to práve OĽaNO, ktoré by si malo ujednotniť, čo vlastne chce, keďže napríklad taký György Gyimesi pred pár hodinami napísal o Ivanovi Korčokovi, že je farizej. Farizejská je ale momentálne politika OĽaNO," dodali liberáli.

Viac o téme: ReakciaIgor MatovičIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu