Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Parkovacia politika vytvára v Petržalke napätie: Záber, ktorý dokazuje jasný hnev, na úrade im to neveria!

Fotografia, ktorá dokazuje, že ľudia nemajú veľmi dobrého slova na novú parkovaciu politiku. Zobraziť galériu (2)
Fotografia, ktorá dokazuje, že ľudia nemajú veľmi dobrého slova na novú parkovaciu politiku. (Zdroj: Facebook/Ivan Lucanic, TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Nová parkovacia politika v hlavnom meste Bratislave je pre niekoho výdobytkom nových reforiem, ktoré si pochvaľuje predovšetkým vedenie mesta, no v mestských častiach ako napríklad Petržalka až tak nadšení z tejto reformy nie sú. Denne sa vraj stretávajú s hnevom ľudí, ktorí sa už dokonca ukázali aj so sprejom v ruke! Je tu totiž fotografia, ktorá to dokazuje.

archívne video

V prvých troch zónach v Bratislave začala platiť parkovacia politika (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Bratislavčania majú skúsenosť s prvými zónami novej parkovacej politiky prakticky od začiatku roka. Už je to teda niekoľko mesiacov a v niektorých prípadoch len týždňov, čo nabeháva tento nový systém, no nespokojnosť rastie ekvivalentne s jeho rozširovaním. Viacerí pritom ešte pred jeho spustením kritizovali nedostatky, ktoré tento systém má a je potrebné ich ešte analyzovať a premyslieť. Nie na všetky pripomienky sa však dostalo, a tak niektorí hovoria, že tento režim v niektorých častiach nabehol tzv. narýchlo a bez rozmyslu.

Neverili im to, tvrdí pracovník miestneho úradu

Nespokojnosť so systémom sa snažil magistrátu pretlmočiť na bratislavskom magistráte aj pracovník miestneho úradu a referátu mobility miestneho úradu v Petržalke Ivan Lučanič . "Na poslednom stretnutí s magistrátom som počúval len, ako si obyvatelia z dvorov 4 parkovaciu politiku mesta pochvaľujú. Vravel som im, že my na miestnom úrade taký pocit nemame a skoro dennodenne sa stretávame s nahnevanými ľudmi... nechceli mi veriť..." smutne si povzdychol Lučanič, ktorý uverejnil na sociálnej sieti fotografiu. Tá vraj dokazuje hnev miestnych s novým systémom. "Okupanti" vraj parkujú a "rezidenti platia".

Parkovacia politika vytvára v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ivan Lucanic)

Ťažko povedať, či "grafitti" na betónovej zemi rozhýbu veci ďalším smerom, no Lučanič len skonštatoval, že aj tento nadpis sa stal predmetom istého podnetu pre starostu. "Odpoveď magistratu je veľavravná: "Dobrý deň, chodník nie je v správe magistrátu. Nakoľko nejde o funkčnú vadu, ktorá by bránila využívaniu chodníka, navrhujeme podnet uzavrieť. V prípade záujmu o ďalšie riešenie je potrebné obrátiť sa na MČ Petržalka alebo správcov bytového domu," odcitoval odpoveď z mailu magistrátu mesta Lučanič.

My sme sa na magistrát v súvislosti s týmto prejavovaním nespokojnosti s parkovacou politikou obrátili tiež . Magistrát sa však k danej problematike odmietol vyjadriť.

Viac o téme: FotografiaBratislavaPetržalkaParkovacia politikaIvan Lučanič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu