Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Podmanický by sa mohol vrátiť do klubu Smer-SD, avizoval to Robert Fico

Ján Podmanický
Ján Podmanický (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Podmanický by sa mohol vrátiť do poslaneckého klubu Smeru-SD. Avizoval to predseda strany Robert Fico na utorkovej tlačovej konferencii.

Fico hovorí o spolupráci s Podmanickým, ktorá by mala viesť k jeho členstvu v klube. "Ak tieto kroky dokončíme, klub Smeru-SD bude mať nie 26, ale 27 členov," uviedol s tým, že urobia všetko preto, aby sa Podmanický mohol stať členom. Dodal, že ide len o rádové členstvo v poslaneckom klube. Podmanický v máji 2020 oznámil odchod z klubu Smer-SD, vzdal sa členstva v strane aj funkcie krajského predsedu strany v Žiline.

Urobil tak v reakcii na výčitky predstaviteľov strany k jeho záujmu pridať sa k hodnotovej platforme konzervatívnych poslancov strany KDŽP pôsobiacich v klube ĽSNS. Záujem pridať sa k hodnotovej platforme vtedy avizoval okrem neho aj ďalší poslanec Smeru-SD Marián Kéry. Ten však zo strany neodišiel.

Kollár vyzýva k slušnosti v pléne a diskusii bez urážok

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) vyzval poslancov i členov vlády, aby sa počas diskusie správali slušne, neurážali sa a šli príkladom ľuďom. Uviedol to na utorkovom poslaneckom grémiu. Zároveň odsúdil akékoľvek invektíva a napádanie ktoréhokoľvek podpredsedu parlamentu či poslanca. Deklaroval, že takéto konanie sa nebude viac tolerovať.

"Vyzývam všetkých poslancov naprieč politickým spektrom, rovnako to platí aj pre vládu SR, pre každého ministra, aby sme pri rokovaní, pri predkladaní zákonov alebo v rozprave dodržiavali elementárnu slušnosť, aby sme sa neurážali, nenadávali si a aby sme šli príkladom ľuďom," vyhlásil Kollár.

Poslanecké grémium sa zišlo na návrh predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Chcel, aby sa na ňom zaoberali piatkovými (18. 2.) vyjadrovaniami ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) na adresu podpredsedu parlamentu Juraja Blanára (Smer-SD), ktorý počas jeho vystúpenia viedol rokovanie.

Viac o téme: Robert FicoNR SRSmer-SDJán Podmanický
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu