Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšie dôkazy potvrdzujú zaujatosť policajtov, prokurátorov i sudcov, tvrdí Fico

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Policajti z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) si mali podľa strany Smer-SD vybavovať konkrétnych sudcov pre rozhodovanie v kauzách. Líder Smeru-SD Robert Fico poukazuje na to, že jedným zo „spolupracujúcich“ sudcov má byť predseda Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubala.

Na štvrtkovej tlačovej konferencii Fico argumentoval prepisom ďalších komunikácií, ktoré majú prepojenie a manipuláciu dokazovať. "Tu máte dôkazy toho, že tí policajti si dokázali vybaviť sudcu, ktorého potrebovali," uviedol, citujúc z materiálov podľa neho opätovne usvedčujúcich z protiprávnosti konania v súčasnosti už obvinených vyšetrovateľov NAKA i niektorých prokurátorov ÚŠP, rovnako tak zo zaujatosti viacerých sudcov ŠTS či sudcu Najvyššieho súdu Juraja Klimenta.

Listinné materiály podľa Fica a ďalších rečníkov na tlačovej konferencii potvrdzujú nielen neoprávnený nátlak na svedkov v mediálne exponovaných kauzách, ale aj obštrukcie voči obhajobe a politizáciu orgánov činných v trestnom konaní vedenú snahou kriminalizovať opozíciu.

Viac o téme: SudcoviaPolícia ZaujatosťRobert FicoSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu