Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Škandál nevídaných rozmerov: Hokejisti extraligy mali kradnúť v potravinách! Okamžitý koniec v klube

Ján Ťavoda a David Růžička
Ján Ťavoda a David Růžička (Zdroj: FB/HC Grotto Prešov)

PREŠOV - Poriadne kuriózny prípad riešila prešovská polícia. Dvaja mladí muži v potravinách opakovane ukradli prázdne prepravky na pivo a nechali si ich zaplatiť. Vysvitlo však, že ide o dvoch mladých hokejistov. Klub ich okamžite vylúčil.

Polícia v Prešovskom kraji sa minulý týždeň obrátila na verejnosť s prosbou o stotožnenie dvoch mladíkov, ktorí v potravinách opakovane ukradli prázdne prepravky od piva a neskôr si ich nechali zaplatiť. O to väčšie prekvapenie bolo, keď vysvitlo, že ide o dvoch hokejistov HC Grotto Prešov. Údajne malo ísť o stávku. Klub však s nimi okamžite rozviazal zmluvu. 

FOTO Krádež na mieste posledného odpočinku: Páchateľovi hrozí až 10 rokov za mrežami

"Klub HC Grotto Prešov odsudzuje konanie Davida Růžičku a Jána Ťavodu a s okamžitou platnosťou s nimi ukončujeme spoluprácu. Záleží nám na dobrom mene prešovského hokeja. Naši hráči majú byť vzorom pre mladých hokejistov a to, čo urobila táto dvojica, je v rozpore s hodnotami nášho klubu. Momentálne pracujeme na adekvátnej náhrade zo zahraničia, ktorá by mala posilniť našu obranu," informuje klub na sociálnej sieti. 

Ján Ťavoďa pre Nový Čas povedal, že on bol len na nákupe a krádeže sa nezúčastnil. Na polícii mal byť vypočutý len ako svedok a na druhý deň po zverejnení pátrania políciou, sa sám prihlásil. "Trvám na tom, že som bol so spoluhráčom nezáväzne na nákupe. Pripúšťam, že keď sme prišli na miesto, prezradil mi, čo bude robiť. Ja som mu povedal, že nie je normálny, aby to nerobil. Stál som vedľa neho, keď vrátil jednu prepravku, ale potom som odišiel a išiel som si nakupovať svoje veci," vyhlásil Ťavoda. Vec sa rieši ako priestupok proti majetku, za ktorý hrozí pokuta do výšky 331 eur.

Viac o téme: ZlodejiKrádežPolícia Hokejisti HC Grotto PrešovJán ŤavodaDavid Růžička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu