Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najviac hospitalizovaných pacientov s KORONAVÍRUSOM je podľa NCZI v Košickom kraji

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Varaklas)

BRATISLAVA - Najviac hospitalizovaných pacientov s COVID-19 je v Košickom kraji (297 ľudí). Z nich je 69 percent nezaočkovaných. Uviedla to hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá.

V Trenčianskom kraji je hospitalizovaných 265 pacientov s ochorením COVID-19, 69 percent z nich je nezaočkovaných. V Nitrianskom kraji je to 255 ľudí (71 percent z nich je nezaočkovaných), v Prešovskom 243 (64 percent z nich je nezaočkovaných), v Žilinskom 224 (72 percent z nich je nezaočkovaných), Bratislavskom 221 (60 percent z nich je nezaočkovaných), Banskobystrickom 192 (67 percent z nich je nezaočkovaných) a v Trnavskom kraji 144 ľudí (63 percent je nezaočkovaných).

Testovanie v Bratislave
Zobraziť galériu (2)
Testovanie v Bratislave  (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

"Opätovne je najviac hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 medzi seniormi vo vekovej kategórii 65 a viac rokov, a to 940, pričom 604 z nich je nezaočkovaných," spresnila Sivá. Podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú v nemocniciach najčastejšie seniori vo veku 65 a viac rokov, pričom v tejto vekovej kategórii ich bolo za štvrtok (3. 2.) 53, z toho 44 boli nezaočkovaní. "Naopak najmenej hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 je medzi deťmi, konkrétne vo vekovej skupine od piatich do deviatich rokov, sú to štyri deti," dodala Sivá.

Viac o téme: PacientiKoronavírusNCZIInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu