Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nicholsonová načapala Uhríka, ako dodržiava OPATRENIA: Neuveriteľný obrat europoslanca s rúškom na tvári

Nicholsonová Zobraziť galériu (5)
Nicholsonová "nachytala" Uhríka zo strany Republika s respirátorom. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Facebook/Lucia Ďuriš Nicholsonová)

BRATISLAVA/BRUSEL - Tak toto sa len tak nestáva. Europoslanec Milan Uhrík (Republika) bol jeho kolegyňou z Bruselu Luciou Ďuriš Nicholsonovou na sociálnej sieti doslova argumentačne zničený po tom, ako ho na letisku "prichytila" počas poslušného dodržiavania protipandemických opatrení. Uhrík totiž sedel v lietadle aj na termináli letiska vzorovo najskôr s nasadeným rúškom a neskôr dokonca so správne nasadeným respirátorom na tvári. Práve Uhrík však pochádza z okolia politikov, ktorí u nás doma akékoľvek protipandemické opatrenia považujú za obmedzujúce a niektorí dokonca fašistické.

Nicholsonová celú "story" na sociálnej sieti dokonca prerozprávala. "Toto je pravdivý príbeh o hrdinovi Milanovi Uhríkovi. Špeciálne ju venujem jeho oklamaným voličom," začala z ostra Nicholsonová, ktorá svoj príbeh doložila aj viacerými fotografiami Uhríka z letiska a z lietadla.

Akoby to ani nebol člen Republiky

Nicholsonová však pokračuje vo svojom rozprávaní. "Ráno letel europoslanec Milan Uhrík do BXL (Brusel, pozn. red.). Prvou triedou. Sedel v nej poslušne s FFP2 respirátorom. Doma vykrikuje, že ste ovce, keď nosíte masky a respirátory. Jeho oddaní sympatizanti potom napadajú predavacky v Lidli za povinne nosenie rúšok," pripomína europoslankyňa a bývalá členka SaS s tým, že aj na túto cestu sa mu skladajú aj jeho voliči.

Nicholsonová načapala Uhríka, ako
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Lucia Ďuriš Nicholsonová)

Stretnutie na letisku

Uhrík však zrejme nečakal, že sa včera na letisku stretne aj so samotnou europoslankyňou, čo Nicholsonová ihneď využila a začala fotiť. "Teraz večer letím z BXL do Viedne ja. Ekonomickou triedou. Z presvedčenia. A koho nevidím na letisku? Hrdinu Milana Uhrika, ktorý ani náhodou neni ovca. Hrdina sedí na letisku v chirurgickom rúšku. Vie, že ho vidím a je mu to trápne," popisuje tých pár minút Nicholsonová.

Nicholsonová načapala Uhríka, ako
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Lucia Ďuriš Nicholsonová)

Stopka pri nastupovaní do lietadla

Aj keď v týchto dňoch by už mali úradovať skôr respirátory ako rúška, Uhrík sa vybral do lietadla "len" s rúškom, na čo ho ale zastavil personál. "Hrdina Milan Uhrík teda nastupuje do lietadla, ale stopnú ho, lebo nemá respirátor FFP2. Letuška mu ho teda podá a on si ho poslušne nasadí. Aj hrdinovia občas misia byť ovce. Hlavne za hranicami, kde majú úplne všetci na háku, že nejaký Uhrík sa doma hra na spidermana," dodala sarkasticky Nicholsonová.

Nicholsonová načapala Uhríka, ako
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Lucia Ďuriš Nicholsonová)

Nečakaný rozhovor

"A potom ho už len vidím, ako sedí pohodlne v predných sedadlách, ústa a nos ma prekryté respirátorom FFP2 a čaká na svoj pohár prosecca," popisuje dianie v lietadle europoslankyňa, ktorá mala dokonca s Uhríkom aj menší dialóg:

"Pýta sa ma: “Neodfotíte si ma?”
Hovorím: “Odfotím. Uznajte, že toto si musím odfotiť.”
Pýta sa: “A nie je to trochu detinské?”
Hovorím: “Fotiť pravdu a ukázať ako klamete ľudí nie je detinské.”

Uhrík hovorí o detinskosti

V súvislosti s týmto stretnutím sme oslovili aj stranu Republika. K stretnutiu sa vyjadril sám Uhrík. "Jej správanie považujem za primitívne a detinské. Všetci predsa vedia, že presadzujeme dobrovoľnosť v nosení rúšok. Napriek tomu, tiež sme nútení tieto opatrenia dodržiavať - obzvlášť v zahraničí, kde rešpektujeme pravidlá daných štátov. Okrem toho, nie je mi jasné, kto by Nicholsonovej vyhovel, keď sa jej nepáči ani človek s rúškom, ani bez neho. Skrátka, skrachovaná politička, ktorá už nevie ako zaujať..." zareagoval na status Nicholsonovej europoslanec z hnutia Republika.

Milan Uhrík
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Viac o téme: LietadloRúškoEuroposlanciMilan UhríkLucia Ďuriš Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu