Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalší spor političiek: Nicholsonová a Remišová si skočili do vlasov, za všetkým sú peniaze!

Lucia Ďuriš Nicholsonová to Veronike Remišovej nedarovala. Zobraziť galériu (2)
Lucia Ďuriš Nicholsonová to Veronike Remišovej nedarovala. (Zdroj: Facebook/Lucia Ď. Nicholsonová, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA/BRUSEL - Tak táto téma ich rozhodne nespája a dostala ich obidve do vývrtky. Reč je o europoslankyni Lucii Ďuriš Nicholsonovej, ktorá sa do vicepremiérky Veroniky Remišovej pustila pre nevyužité eurofondy, ktoré mohli byť použité aj pri vykonávaní poriadku pri rómskych osadách. Remišová jej to oplatila svojim statusom a vraj na žiadnych miliardách len tak nesedia!

Tam v Bratislave pod zadkami úradníkov sú peniaze!

"Tam v Bratislave, pod zadkami úradníkov na Remišovej MIRRI, sú miliardy eurofondov, ktoré nedokážeme minúť. Časť z nich mala ísť na zmysluplné projekty, ktoré mali zmeniť rómske osady," vyčíta hneď v úvode Nicholsonová Remišovej. 

U Remišovej sa vraj tvária, že peniaze sú ich

Podľa Nicholsonovej sa mohla zdvihnúť životná úroveň stredného a východného Slovenska. "Lenže na MIRRI sa tvária, že tie peniaze sú ich a radšej ich nechajú prepadnúť, akoby ich dali starostom a primátorom najviac skúšaných obcí a miest," tvrdí europoslankyňa Nicholsonová.

Vicepremiérka tvrdí, že zo strany Nicholsonovej ide o dezinformácie

Remišová v reakcii na Nicholsonovú označila tvrdenia Nicholsonovej za dezinformácie. "Pani Nicholsonová tvrdí, že naše ministerstvo nechce dať viac peňazí starostom  na riešenie situácie v rómskych osadách a peniaze sú podľa jej slov „pod zadkami úradníkov na MIRRI“. Tieto informácie sú nielen nepravdivé, ale aj odrážajú základnú neznalosť eurofondov," pokarhala europoslankyňu Remišová.

Ďalší spor političiek: Nicholsonová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Obviňujú sa navzájom

Podľa Remišovej navyše tieto prostriedky nerozdeľuje jej ministerstvo, ale ministerstvo vnútra spoločne s ministerstvom práce. "Peňazí na projekty majú dosť, ale míňajú ich veľmi pomaly, pretože je o ne pomerne malý záujem. Problémom sú hlavne komplikované pravidlá využitia. Je zvláštne, keď europoslanci v Bruseli schvália neskutočne komplikované pravidlá na verejné obstarávanie, komplikované pravidlá pre eurofondy, a potom sa na Slovensku rozčuľujú, že projekty kvôli tým pravidlám napredujú pomaly," ukazuje prstom na europoslancov Remišová.

Ak by ste ako SaS nepovalili Radičovej vládu, mohli ste to robiť dodnes

Tu sa však kritika Remišovej neskončila a rozhodla sa zájsť až do ďalekej minulosti. "Pani Nicholsonová sa eurofondom na projekty riešiace situáciu v rómskych komunitách venovala ako štátna tajomníčka vlády Ivety Radičovej. Neviem, aké to prinieslo výsledky, ale ak by jej strana vtedy vlastnú vládu nepovalila, mohla sa im možno venovať dodnes," neodpustila si záverečnú poznámku Remišová.

Vicepremiérka Veronika Remišová povedala, že na vláde sa dnes zásadne nemenili protipandemické opatrenia (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: OsadyEurofondyKonflikt RómoviaVeronika RemišováLucia Ďuriš NicholsonováMIRRI
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu