Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kollár sa vyhráža odchodom: Veľká kritika OĽaNO, zmeny plynú aj z programového vyhlásenia vlády

Tlačová konferencia strany Sme rodina Zobraziť galériu (2)
Tlačová konferencia strany Sme rodina (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Hnutie OĽANO nepovažuje za šťastné vyhrážať sa odchodom z koalície v situáciách, keď má prebiehať racionálna a odborná debata o reformných opatreniach plynúcich aj z programového vyhlásenia vlády (PVV). OĽANO tak reagovalo na vyjadrenia predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina) o tom, že nepodporí reformu nemocníc a súdov.

"Minister zdravotníctva jasne povedal, že žiadna nemocnica sa rušiť nebude, a preto nerozumieme, prečo na túto opozičnú hru Boris Kollár pristúpil. Nepovažujeme za šťastné vyhrážať sa odchodom z koalície v situáciách, keď má prebiehať racionálna a odborná debata o reformných opatreniach, ktoré vyplývajú z vládneho programu a plánu obnovy," reagovalo OĽANO.

Tvrdé slová Sulíka! Vyhrážky Kollára o odchode z koalície strácajú pôsobivosť

Za normálny princíp koaličnej spolupráce hnutie považuje schopnosť diskutovať s partnermi a hľadať spoločné riešenia. "Pokiaľ všetkým úprimne záleží na tom, aby ľudia nečakali celé roky na rozsudky, respektíve aby mali čo najkvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť," dodalo OĽANO.

Kollár sa vyhráža odchodom:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Kollár na pondelkovom brífingu vo Vranove nad Topľou vyhlásil, že hnutie nepodporí reformu nemocníc a súdov v aktuálnej podobe, a to ani v prípade, ak by to malo znamenať odchod z vládnej koalície. Kritizoval aj plánované zlúčenie tamojšieho okresného súdu s humenským. Povedal tiež, že rušením nemocníc sa môžu tieto regióny ešte viac vyľudniť. Pripomenul pritom programové vyhlásenie vlády, ktoré hovorí o podpore takýchto regiónov.

Viac o téme: ReformaProgramové vyhlásenie vládyIgor MatovičBoris KollárOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu