Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Scéna ako z HORORU: Nechcela platiť, tak údajne veriteľky radšej otrávila prudko jedovatou látkou!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PEZINOK – To sa tak často nevidí. Dôchodkyňa si od trojice žien požičala desaťtisíce eur, no keď prišlo na splácanie dlhu, tak sa ich mala pokúsiť otráviť. A to prudko jedovatou bielou kryštalickou látkou, ktorá sa používa aj v medicíne pri liečbe otravy jedovatou hubou. Otravu im mala miešať do občerstvenia. Celá vec má súdnu dohru – seniorke hrozí výnimočný trest!

Rozhodli sa pomôcť seniorke, takmer ich to stálo život. Jana. Zdena a Klaudia zo Šiah zrejme nevedeli, že na vlastnej koži zažijú porekadlo za dobrotu na žobrotu. Všetky tri totiž skončili s rovnakými príznakmi v nemocnici, a to vo veľmi ťažkých stavoch. Ako informuje portál noviny.sk, malo sa tak stať po stretnutiach s dôchodkyňou Teréziou, ktorej požičali spolu cez 120-tisíc eur. Svoje dlhy však splácať nechcela a preto sa údajne rozhodla, že nepriaznivú situáciu vyrieši po svojom.

Scéna ako z HORORU: Nechcela
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Vždy, keď sa s veriteľkami stretla, im do kávy či čaju zamiešala atropín. Ide o prudko jedovatú kryštalickú látku a má excitačné účinky na centrálnu nervovú sústavu a vyvoláva ťažké poruchy vedomia, horšie ako známe drogy, napríklad LSD či hašiš. Používa sa aj v medicíne na uvoľňovanie kŕčov hladkého svalstva, v očnom lekárstve na rozšírenie zreničiek, či ako protijed pri skonzumovaní muchotrávky tigrovanej.

Káva skončila na expertíze

Príznaky otravy atropínom sa dajú ľahko spozorovať – obeť má zrakové a sluchové halucinácie, sucho v ústach, dehydrovanú kožu, vyskytujú sa poruchy vedomia až kóma. Smrteľná dávka pre človeka je 0,1 gramu.

Scéna ako z HORORU: Nechcela
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: wikipedia.org)

Poškodené ženy detailne opísali, aké príznaky mali po stretnutiach s dôchodkyňou – sucho v ústach, pocit na malú potrebu. „Strašne sa mi plietol jazyk, nevedela som rozprávať, nevedela som chodiť. Iba som sa ráno zobudila na neurológii na JIS,“ hovorí poškodená Jana. Tá na poslednom stretnutí s Teréziou, ktorá jej dlžila peniaze, kávu nevypila a dala ju kolegyni. Tá ju následne odniesla na kriminálku, ktorá expertízou potvrdila prítomnosť atropínu. Samotná poškodená skončila v nemocnici v priebehu pár mesiacov celkovo štyrikrát.

Scéna ako z HORORU: Nechcela
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Celá vec sa dostala až pred súd, prokuratúra dôchodkyňu obvinila z podvodu a vraždy v štúdiu pokusu. V prípade dokázania viny údajnej trávičky hrozí výnimočný test, a to 25 rokov alebo doživotie. Hlavné pojednávanie sa konalo v utorok 24. augusta a vypovedali na ňom všetky tri poškodené ženy. „Strácala som motoriku. Nevedela som rozprávať. Myslela som, že mám porážku. Raz som bola na ÁRE v Šahách a raz na neurológii v Leviciach 10 dní,“ povedala poškodená Klaudia. Obžalovaná Terézia však obvinenie odmieta. „Ja som pobožná osoba. Chodím do kostola. Odmieta. Nemôžem prijať toto hrubé obvinenie,“ povedala obžalovaná Terézia.

Viac o téme: KávaČajNemocnicaOtravaDôchodkyňaObčerstvenieVeriteliaAtropínOtrava atropínom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu