Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

EXKLUZÍVNE Saková z Hlasu sa potichu zaočkovala: Toto je pre ňu zásadný dôvod!

Denisa Saková by mala byť zaočkovaná. Zobraziť galériu (3)
Denisa Saková by mala byť zaočkovaná. (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Blíži sa jeseň a zdá sa, že otázka aktuálnych priorít už koluje aj v jednej z opozičných strán. Konkrétne máme na mysli mimoparlamentný subjekt Hlas-SD, ktorý vedie expremiér Peter Pellegrini a ktorý sa dlhodobo v prieskumoch udržuje na prvom mieste. Aj keď názor na očkovanie proti koronavírusu v tejto strane prevláda skôr z hľadiska dobrovoľnosti, jedna z podpredsedníčok už ho má za sebou!

Áno, reč je o bývalej ministerke vnútra Denise Sakovej, ktorá sa podľa našich informácií dala zaočkovať proti ochoreniu Covid-19. Nateraz nie je jasné kedy tak urobila a ani akou vakcínou to bolo, no vzhľadom na to, že aktuálne sa na Slovensku podáva primárne látka Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech, je pravdepodobné, že exministerka dostala práve túto vakcínu.

Mala strach o vzdelanie vlastného dieťaťa

Informáciu už potvrdila aj samotná poslankyňa. "Ako matka školopovinného synčeka som sa z obavy, aby moje dieťa nemalo obmedzený prístup k prezenčnému vyučovania, dala zaočkovať. Zaočkovanie však nič nemení na mojom politickom postoji, že občania sa majú deliť na zdravých a chorých a nie na očkovaných a nezaočkovaných," uviedla stručne Saková pre Topky.

EXKLUZÍVNE Saková z Hlasu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Saková sa ku očkovaniu vyjadruje skôr z hľadiska dobrovoľnosti. Podobne to vidí aj jej predseda Peter Pellegrini. V téme očkovania však strana Hlas na druhú stranu nepatrila ani medzi veľkých podporovateľov. Sám predseda strany ešte pravdepodobne stále nie je zaočkovaný.

Prieskum, ktorý povedal niečo zásadné o voličoch Hlasu

Zmeniť názor na istú vec môže niekedy aj prieskum verejnej mienky, o čom sme sa na Slovensku už neraz presvedčili, no otázne je, či to takto bude aj v prípade očkovania. Jedno je však isté. Prieskum agentúry AKO, ktorý si objednala vládna SaS hovorí v prípade voličov Hlasu jasnou rečou. Totiž viac ako tretina voličov (konkrétne 68 percent respondentov) Hlasu-SD je podľa prieskumu už zaočkovaných alebo sú už zaregistrovaní s úmyslom dať sa očkovať, čo sa nedá napríklad povedať o iných opozičných stranách ako Smer, ĽSNS či Republika, ktorý neprekročili ani polovicu zaočkovaných respondentov v prieskume.

Podľa augustových preferencií sa pritom strana Hlas-SD podľa rovnakej agentúry drží na prvom mieste so ziskom 19,5 percent hlasov.

EXKLUZÍVNE Saková z Hlasu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: agentúra AKO)


PRIESKUM Najviac neočkovaných je medzi opozičnými voličmi! Matovičova lotéria nepresvedčila ani percento


VIDEO Strana SaS si objednala ohľadom očkovania prieskum cez agentúru AKO:

Prieskum o očkovaní a opatreniach proti Covidu: Očkovanie - téma, ktoré rozdeľuje spoločnosť (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: OčkovanieKoronavírusDenisa SakováHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu