Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Budú mať zaočkovaní výhody? Medzi poslancami to vrie: FOTO Kotleba si s respirátorom poradil po svojom

Pokračuje hlavné pojednávanie s obžalovaným Marianom Kotlebom. Zobraziť galériu (2)
Pokračuje hlavné pojednávanie s obžalovaným Marianom Kotlebom. (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Poslanci aj naďalej rokujú o tom, či v prípade tretej vlny na Slovensku, budú mať zaočkovaní ľudia výhody. Pred parlamentom to vrie aj v sobotu, stretli sa tam stovky protestujúcich.

Poslanci pokračujú v rokovaní o výhodách pre očkovaných: Pred parlamentom sú opäť demonštranti (Zdroj: Maarty)

Zdá sa, že protestujúcich tentokrát polícia zvládla a k budove ich nepustila. Aj napriek tomu sa tam stretli stovky ľudí, ktorí protestujú proti tomu, aby mali zaočkovaní výhody. Hlasovanie o zákone, ktorý by to v prípade tretej vlny umožňoval, malo byť o 11-tej hodine, no opäť sa predĺžilo. Medzi poslancami to totiž vrie a niektorí sú tvrdo proti takýmto opatreniam.

Poslanci pokračujú v rokovaní: Na programe sú výhody pre očkovaných! Opozícia chce odvolávať Mikulca

Záporné hlasy sa ozývajú najmä v opozícii medzi poslancami strany Hlas, Smer či Kotlebovej ĽSNS. Práve Marian Kotleba je hlasným odporcom rúšok, opatrení a očkovania. A to dokázala aj v parlamente. Ako sme už uňho zvyknutí, rúško či respirátor nosí zásadne pod nosom. Najnovšie sa však vynašiel oveľa kreatívnejšie a respirátor si v dolnej časti rozstrihol. Kotlebovci namietajú riziká vakcíny, hovorili o očkovacej totalite. Koaliční poslanci sa im snažili vysvetliť, že riziko vírusu je vyššie ako riziká pri očkovaní.

Marián Kotleba
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/ Maarty)

Po skončení 35. schôdze by sa malo začať ďalšie mimoriadne rokovanie, na ktorom má minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) čeliť opozičnému pokusu o odvolanie. Schôdzu inicioval Smer-SD. Otázne je, či ju koalícia podporí a či bude plénum uznášaniaschopné.

Viac o téme: RúškoKoronavírusMarian KotlebaParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu