Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pri práci ho zabil žeriav

Vladimír  Biely  (†  58) podľahol zraneniam po prevoze do nemocnice. Zobraziť galériu (2)
Vladimír Biely († 58) podľahol zraneniam po prevoze do nemocnice. (Zdroj: Nový Čas)

ŽIAR NAD HRONOM - O život prišiel v zamestnaní! Počas práce v hale spoločnosti Slovalco žeriav pritlačil Vladimíra Bieleho († 58) o stĺp v blízkosti rozpálenej pece. Otec troch detí podľahol ťažkým zraneniam po prevoze do žiarskej nemocnice.

Riaditeľ spoločnosti na výrobu hliníkových zliatin Milan Veselý si tragickú smrť zamestnanca nevie vysvetliť. „Je to pre nás veľká strata, prišli sme o skúseného a dobrého pracovníka,“ nechápavo krúti hlavou. Počas práce pri elektrickej peci zranil totiž otca troch dospelých detí Vladimíra Bieleho cúvajúci žeriav. „Žeriavnik ho nemohol zo svojho miesta vidieť, kričali sme síce naňho, aj sa pohol dopredu, ale už bolo zrejme neskoro,“ opisujú situáciu šokovaní svedkovia.

Úraz vyšetruje Inšpektorát bezpečnosti práce aj polícia ako prečin usmrtenia, za čo páchateľovi hrozia až tri roky väzenia. „Pozostalej rodine sa budeme snažiť pomáhať, ako to len pôjde,“ dodal Milan Veselý. Paradoxom v tomto prípade zostáva, že Slovalco získalo v minulom roku certifikát najbezpečnejšieho podniku. Momentálne zamestnáva vyše 600 ľudí, posledný smr teľný úraz mali v roku 1998.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu