Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pokrytectvo Ľuboša Blahu? Milana Lasicu posielal pohnúť lenivým zadkom! Po smrti ho vychválil

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - V nedeľu večer celé Slovensko zarmútila správa o úmrti herca, komika a speváka Milana Lasicu. Velikán, ktorý si právom zaslúůil pomenovanie Maestro, skonal na doskách divadla L+S na zlyhanie srdca. Herec odišiel tak, ako žil - za potlesku divákov.

Milan Lasica bol krátko pred smrťou aj tvárou policajnej kampane

Milan Lasica bol krátko pred smrťou aj tvárou policajnej kampane o predchádzaní internetovým podvodom (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Smrť Milana Lasicu zarmútila množstvo jeho hercekých kolegov, divákov, ale aj politikov. Posledné slová mu venovala aj prezidentka Zuzana Čaputová či predseda parlamentu Boris Kollár. Na sociálnej sieti sa vyjadril aj opozičný politik, podpredseda Smeru Ľuboš Blaha. Ten je známy svojim štipľavým slovníkom, no tentoraz Milana Lasicu vychválil a prirovnal, dokonca, k jeho starému otcovi. 

FOTO Pred divadlom Milana Lasicu (†81) vzniklo pietne miesto: Kvety, sviečky, perníky… Ďakujeme, Maestro!

"Pamätám si ho ako dieťa. Svojim sarkazmom mi pripomínal môjho deda - mal podobný šibalský pohľad. A podobný humor. Taká tá láskavá irónia a štipľavý sarkazmus. Pamätám si ho najmä z čias, keď som vyrastal. A to boli časy Československej socialistickej republiky. Možno to znie čudne, ale po roku 89 som ho akosi prestal evidovať, začal som sa venovať filozofii a hlbším veciam a na Markízu nejako neostal čas - a tak mi ostane vrytý skôr z detských čias," napísal Blaha. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by si ľudia nepamätali, že to nie je tak dávno, čo Lasicu posiela pohnúť "lenivým zadkom". 

Ľuboš Blaha
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Ľuboš Blaha)

"Jedna vec sa predsa len rieši. Herci a umelci. To je priorita - tak aspoň vyhlásila nová ministerka kultúry za OĽaNO Milanová. Keďže herci vyfňukávajú, že chcú pomoc od štátu, vláda im samozrejme pomôže - Milan Lasica totiž potrebuje nový klavír do svojej haciendy a Zuzana Fialová si chce zaplatiť stylistu, aby jej luxusný byt zariadil v štýle hygge. Ach, zachráňme ich, zbohatlíkov, lebo náhodou budú musieť pohnúť svojimi lenivými zadkami a konečne niečo robiť pre spoločnosť," napísal Blaha minulý rok v marci. 

Ľuboš Blaha
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Ľuboš Blaha)

Blaha sa bráni

Poslanec Ľuboš Blaha neskôr večer napísal opäť prispevok, v ktorom tvrdí, že nerozumie tomu, prečo sú jeho vyjadrenia brané ako pokrytecké. 

"Ešte teraz si pretieram oči. Odkedy je preboha nemorálne vyjadriť sa v dobrom o zosnulom? Mňa rodičia učili, že o mŕtvych sa hovorí v dobrom. A tak prirodzene nebudem po smrti významného herca písať o tom, že som s ním politicky v ničom nesúhlasil, ale vyzdvihnem to, čo som si na ňom vážil. Hovorí sa tomu tiež slušnosť. Zdvorilosť. Rešpekt. Podľa médií je to vraj pokrytectvo. Oni nás normálne ženú do čírej nenávisti. Nechcú, aby sme sa zmierili ani po smrti. Nechcú, aby sme ukázali, že pri majestáte smrti musia ísť nezhody bokom. Nie, nechcú to. Oni potrebujú krv," napísal Blaha. 

Ľuboš Blaha
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Ľuboš Blaha)

Viac o téme: SmrťKondolenciaMilan LasicaĽuboš Blaha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu