Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Remišová o nebezpečnom objave počas cyklistiky: FOTO Takto si Slováci vyrábajú problém s medveďmi!

Odpadkové koše sú podľa Veroniky Remišovej pre medvede veľkým lákadlom. Zobraziť galériu (3)
Odpadkové koše sú podľa Veroniky Remišovej pre medvede veľkým lákadlom. (Zdroj: FB/Veronika Remišová)

BRATISLAVA - Stretnutia s medveďmi už nie sú žiadnou výnimkou ani v oblastiach, kde žijú ľudia. Divoké šelmy sa prechádzajú po asfaltových cestičkách a chodia si po svoju dávku potravy do kontajnerov na odpadky. Práve na tie, ako na kameň úrazu, upozornila aj predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová na sociálnej sieti a opísala svoju skúsenosť.

MIMORIADNE Pitva potvrdila šokujúcu pravdu! Prvé úmrtie po útoku medveďa na Liptove

VIDEO Prečo medvede strácajú svoju plachosť?

Zvery sa vyskytujú aj pri ľudských obydliach: Prečo medvede strácajú svoju plachosť? (Zdroj: FB/Ministerstvo životného prostredia)

"Na bicykel chodím väčšinou skoro ráno, kým všetci ešte spia. Deti aj turisti. Keď idete potichu, stretnete všeličo. Jeleňa, srnky a minule si po cestičke vykračoval aj medveď. Bol to jeho revír, horská dolina, bola som dostatočne ďaleko, vôbec sa nezdalo, že by som ho vyrušila, tak som sa len potichu otočila (dolu to vždy ide mimoriadne rýchlo, hlavne keď stretnete po ceste takú nečakanú návštevu). Tento medveď bol v pohode, nestaral sa do mňa, išiel si po svojich, mal svoju lokalitu hlboko v doline," napísala Remišová na úvod svojho statusu a dodala, že horšie to je s jeho kolegom, ktorý sa aklimatizoval na odpadkové koše.

Remišová o nebezpečnom objave
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Veronika Remišová)

"V chatovej oblasti pridali plastové koše na triedenie odpadu bez bezpečnostného uzáveru. Netrvalo ani týždeň, medveď prišiel, kôš otvoril, odpad vytriedil, čo sa dalo zožrať, zožral, zvyšok vylízal, plastové odpadky porozhadzoval po celej lúke. S deťmi sme si spravili brigádu, odpadky pozbierali, ale medveď už vedel. Odvtedy tam chodí večerať pravidelne," pokračovala v opise nepríjemných skúseností predsedníčka Za ľudí s tým, že prírodu má človek rešpektovať a chrániť, ale život človeka musí byť prioritou.

Remišová o nebezpečnom objave
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Veronika Remišová)

Podľa súčasnej legislatívy kontajnery na plastový odpad, v ktorom sa nachádzajú aj rôzne obaly od potravín, nemusia byť zabezpečené. Remišová tvrdí, že potrebujeme "intenzívnejšiu podporu štátu pre zabezpečenie kontajnerov, ale takisto zmeniť vyhlášku k zákonu o odpadoch". O probléme sa chce rozprávať aj s ministrom životného prostredia.

Viac o téme: MedveďCyklotúraVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu