Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalší prípad! V noci sa v centre mesta špacíroval medveď na FOTO: Úrady varujú ľudí

Medveď v Žiari nad Hronom Zobraziť galériu (4)
Medveď v Žiari nad Hronom (Zdroj: FB Polícia - Banskobystrický kraj)

ŽIAR NAD HRONOM – V uliciach mesta Žiar nad Hronom sa v noci z nedele (20. 6.) na pondelok pohyboval medveď. Potvrdil to Mário Bóna z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Medveďa v noci pri výkone služby spozorovala policajná hliadka. Zviera sa pohybovalo v blízkosti biskupského kaštieľa vo dvore nového domova dôchodcov a po ulici Slovenského národného povstania. Napriek tomu, že medveď nikoho neohrozil ani nespôsobil žiadne škody, vyzýva polícia obyvateľov mesta na zvýšenú opatrnosť.

Medveď v Žiari nad
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB Polícia - Banskobystrický kraj)

„Hliadka kontaktovala všetky príslušné orgány ochrany prírody i samosprávu,“ dodal Bóna s tým, že polícia bude situáciu v uliciach mesta naďalej monitorovať.

Medveď v Žiari nad
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB Polícia - Banskobystrický kraj)

V rámci okresu Žiar nad Hronom eviduje Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR hlásenia o výskyte medveďov aj v obciach Kunešov a Krahule. Starostovia oboch samospráv uviedli, že ich pohyb v blízkosti ľudských obydlí je v posledných rokoch čoraz intenzívnejší. Podľa starostu Kunešova Petra Slašťana zachytili fotopasce poľovníkov počas dvoch mesiacov asi 16 rôznych jedincov, ktoré sa v tejto oblasti pohybujú.

Viac o téme: MedveďVýskytŽiar nad Hronom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu