Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Na skupinu turistov v národnom parku zaútočil medveď: Tínedžera (†16) zabil!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Šestnásťročný chlapec prišiel o život pri útoku medveďa na skupinu turistov pri jazere Medvezy v národnom parku Jergaki v Krasnojarskom kraji, nachádzajúcom sa uprostred Ruska. Ďalší turista pri útoku šelmy utrpel zranenia, oznámila dnes agentúra Interfax s odvolaním sa na záchranárov, ktorí dovolenkárov dostali do bezpečia.

"Pri útoku medveďa na skupinu trinástich turistov boli zranení dvaja ľudia, z ktorých zahynul jeden - šestnásťročný chlapec," uviedlo ministerstvo pre mimoriadne situácie podľa denníka RBK. 

Ďalší prípad! V noci sa v centre mesta špacíroval medveď na FOTO: Úrady varujú ľudí

Incident sa podľa miestneho serveru NGS24 stal neďaleko od vstupu do národného parku po tom, čo sa chlapec vzdialil od skupiny. Ďalší dvaja ľudia ho išli hľadať a narazili pri tom na medveďa, ktorý v tom čase už sedel pri tele svojej obete. Šelma na dvojicu zaútočila. Jeden muž sa zachránil tým, že predstieral, že je mŕtvy, zatiaľ čo druhý medveďa zranil nožom, ale sám tiež utrpel zranenia. Medveďa neskôr zastrelili lovci. 

Na skupinu turistov v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Podobný útok sa stal začiatkom tohto mesiaca na ostrove Sachalin, kde medveď poranil muža, ktorého takmer oskalpoval a pohrýzol mu končatiny. V parku Jergaki, populárnym medzi turistami, zas medveď zaútočil pred šiestimi rokmi na manželský pár, ktorý vyviazol so zraneniami, poznamenal server NGS24.

Viac o téme: SmrťTuristaMedveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu