Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Do programového vyhlásenia vlády je potrebné zapracovať veci, ktoré sa už udiali, tvrdí Heger

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Do programového vyhlásenia vlády (PVV) je potrebné zapracovať veci, ktoré sa už udiali. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol predseda vlády Eduard Heger (OĽANO). Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) tvrdí, že by to bol zlý signál, keby ho len skopírovali.

"Myslím, že za rok sme sa už posunuli dosť ďalej, máme nejaké skúsenosti s pandémiou a bolo by dobré, keby sme niektoré veci zapracovali a pozmenili," povedal Kollár. Podľa neho je potrebné PVV doplniť, aktualizovať a prípadne ho rozšíriť. Podotkol, že túto tému otvoril v utorok (6.4.) na koaličnej rade. Tvrdí, že zásadný základný dokument ako taký bude platiť aj ďalej. "Zásadné veci tam zostanú, ale drobné aktualizačné momenty tam nastanú," dodal.

Podľa Hegera bývalá vláda vlani zostavila po voľbách "veľmi dobré programové vyhlásenie." Ako tvrdí, nová verzia sa musí aktualizovať, pretože mnohé veci sa už z neho udiali. "Chceli by sme zohľadniť situáciu po pandémii a povedať skúsenosti z pandémie a aký to má vplyv na ďalší vývoj Slovenska," dodal s tým, že do budúceho týždňa majú ministri upraviť svoje návrhy na časti v PVV a následne potom by malo byť PVV ako celok na vládu predložené.

Vláda je podľa Ústavy SR povinná do 30 dní po svojom vymenovaní predstúpiť pred Národnú radu (NR) SR, predložiť jej svoj program a požiadať ju o vyslovenie dôvery. Prezidentka SR Zuzana Čaputová menovala nový kabinet pod vedením Hegera po rekonštrukcii vlády vo štvrtok (1. 4.).

Viac o téme: Rokovanie vládyEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu