Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Polícia obvinila 52-ročného muža z Novej Ľubovne, ktorý zaútočil na policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

NOVÁ ĽUBOVŇA – Polícia obvinila 52-ročného muža z obce Nová Ľubovňa z prečinu útoku na verejného činiteľa. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová s tým, že za útok na policajtov hrozí obvinenému trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

K útoku došlo v utorok (30. 3.) v nočných hodinách pred jedným z rodinných domov v obci Nová Ľubovňa. Hovorkyňa ozrejmila, že policajná hliadka bola vyslaná do tejto obce z dôvodu, že tam došlo k priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. Podozrivým bol práve 52-ročný muž, poškodenou bola 19-ročná žena.

Ako ďalej opísala Ligdayová, z dôvodu podania vysvetlenia policajti tohto muža odvádzali, no on bol voči nim agresívny a vulgárne im nadával. Jedného z policajtov udrel do tváre a napriek tomu, že bol vyzvaný, aby upustil od svojho konania, oboma rukami chytil policajta pod krkom.

„Následne bol spacifikovaný a boli voči nemu použité donucovacie  prostriedky v zmysle zákona, boli mu priložené putá. Muž aj naďalej kládol aktívny odpor a kopol jedného z policajtov do brucha,“ priblížila hovorkyňa. Vyšetrovateľ podľa jej slov už spracoval návrh na podanie obžaloby.

Viac o téme: Polícia Obvinenie útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu