Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hrozí Matovičovmu hnutiu rozpad? VIDEO Jeden z poslancov sa rozhodol opustiť loď

Čo sa to v OĽaNO deje? Vyzerá to, že odchod plánuje jeden z mladých poslancov.
Čo sa to v OĽaNO deje? Vyzerá to, že odchod plánuje jeden z mladých poslancov. (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Hrozí hnutiu Igora Matoviča rozpad? O sa postaral jeden z najmladších členov OĽaNO - poslanec Andrej Stančík (25). Mladík, ktorý sa netají tým, že ho Igor Matovič presvedčil svojím protikorupčným postojom, sa zrejme rozhodol vymeniť kabát. Koho si vybral? Budete v poriadnom šoku.

Mladý liberál sa o prekvapenie nepostaral po prvý raz. Do povedomia verejnosti sa zapísal najmä svojou spodnou bielizňou. To sa mu podarilo svetu predviesť v jednom z jeho menej vydarených streamov. Verejnosť ho tak mala možnosť vidieť v režime hore biznis, dole riadna párty! Následne prekvapil koncom roka, kedy svoje kolegyne z Národnej rady desil tým, že im ukazoval svojho Pytóna. Teraz však zašiel ešte ďalej! 

Poslanec Stančík si povedal, že zmena je život a zatúžil prezliecť si stranícke tričko. Presvedčila ho strana Smer-SD. Pritom pre našu redakciu sám priznal, že najprv bol voči strane Roberta Fica skeptický: "Počas rokov ich vlád dochádzalo k systematickému rozkrádaniu štátu a aj počas kampane sme sa voči ním vymedzili." Čo teda zmenilo jeho postoj? Poslanec poznamenal, že naňho zapôsobila predovšetkým odbornosť jedného zo známych "smerákov". "Potom som si ale prečítal knihu "100 najlešpích statusov Ľuboša Blahu", a práve veľdielo tohto odborníka ma presvedčilo," poznamenal poslanec s tým, že tvorba Ľuboša Blahu je porovnateľná s klasikmi svetovej literatúry. "Presvedčilo ma to prejsť do strany Smer-SD. Verím, že tento prestup pomôže nájsť porozumenie medzi OĽaNO a Smerom." Stanovisko predsedu hnutia OĽaNO Igora Matoviča zisťujeme a správu budeme aktualizovať. 

Andrej Stančík (OĽaNO) o svojom odchode z hnutia (Zdroj: Andrej Stančík pre Topky)

Prekvapil aj expremiér! 

To, že Matovičovo hnutie je samé prekvapenie, dokázal aj expremiér Igor Matovič. Na svojom obľúbenom komunikačnom kanáli odhalil dlhoočakávaného nominanta na post ministra práce, sociálnych vecí a rodiny. Nomináciu Jozefa Hlinku totiž prezidentka Zuzana Čaputová zmietla zo stola. Igor Matovič však našiel riešenie, ktoré je síce prekvapením, ale logiku by malo.

Veď povedzme si úprimne, kto z aktuálnej politiky by toho o rodine mohol vedieť viac? "Toľko chodil okolo horúcej kaše, až sa nakoniec rozhodol - Ministrom práce, sociálnych vecí a RODINY bude priamo šéf hnutia SME RODINA Boris Kollár. Teším sa. A teraz nám to všetkým ukáže, ako sa to robí," napísal nový minister financií Igor Matovič na svojom súkromnom profile na sociálnej sieti. Stanovisko predsedu parlamentu Borisa Kollára zisťujeme a správu budeme aktualizovať. 

V prípade poslanca klubu OĽaNO ide samozrejme o žart. Pri príležitosti sviatku bláznov sa rozhodol vystreliť si (nielen) zo straníckych kolegov. Hoci sa nám zatiaľ nepodarilo získať stanovisko Igora Matoviča či Borisa Kollára, zrejme aj v druhom prípade ide o žart. 

 

Viac o téme: OĽaNOAndrej Stančík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu