Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kritika kvôli papalášizmu: Platí prísny lockdown, no politici išli do Jasnej! Šeliga to popiera

(Zdroj: Topky/Maarty, Ján Zemiar, TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Epidemiologická situácia na Slovensku je vážna. Pribúdajú tisícky pozitívnych, stovky úmrtí denne, nemocnice nestíhajú a pandémiu sa nám nedarí dostať pod kontrolu. Aj preto začínajú do platnosti vstupovať nové prísne opatrenia. Pre niektorých však zrejme neplatia všetky pravidlá.

Minister dopravy Andrej Doležal a minister vnútra Roman Mikulec sa vybrali do Jasnej, kde sa tento víkend koná Svetový pohár. Informoval o tom ereport.sk. Pôvodne sa mal v Jasnej nachádzať aj podpredseda parlamentu Juraj Šeliga. Ten však informáciu poprel.

Šeliga informáciu popiera, bývalý kolega hovorí o photoshope

Podľa prvých informácií sa mal v Jasnej nachádzať aj Juraj Šeliga. Ten však informáciu poprel na sociálnej sieti. "Chcem tieto špekulácie rázne odmietnuť. Som v Bratislave, práve som dopil svoju druhú kávu a popritom dočítal dnešné noviny. O chvíľu začíname ďalšie rokovania o aktuálnej situácii. Na žiadne preteky do Jasnej sa nechystám!" napísal a dodal, že v súčasnej situácii by mu účasť prišla nevhodná a nepatričná. 

Jeho bývalý stranícky kolega si zrejme nemyslí, že Šeliga hovorí pravdu. "Čistý fake. To viem aj ja vo photoshope urobiť s tými novinami," napísal Tomáš Valášek po Šeligov status. Valášek tento týždeň vystúpil z koalície. Turbulencie v Za ľudí vyvolal nákup ruskej vakcíny Sputnik V, práve v reakcii na nákup sa rozhodol neskôr odísť nielen z koalície, ale aj zo strany. 

Politika je remeslo bez štipky humoru

Aktualizované o 13:06 Valášek vtipkoval

"Opäť raz sa ukázalo, že politika je remeslo bez štipky humoru. Takže môj vtip na margo bulváru otočil bulvár vo vážnu vec a vraj som potvrdil, že Šeliga je v Jasnej," napísal v reakcii na svoj komentár na sociálnej sieti. "Takže, formálne a oficiálne: môj vtip (že tú fotku nižšie viem aj ja urobiť vo Photoshope) bol samozrejme vtipom. To pochopil každý súdny človek," zdôvodnil. 

"Hanba tým, ktorí to aj tak prekrútili. A ešte väčšia hanba tým v politike, ktorý rozohrávajú veľmi špinavú mediálnu kampaň proti komukoľvek, kto vecne kritizuje túto vládu. Možno si už nepamätajú, ale presne tieto metódy oni sami pred rokom vyčítali SMERu. Veľa sa toho za rok zmenilo," dodal. 

Doležal a Mikulec v Jasnej aj napriek lockdownu

Zrejme najprísnejším opatrením je zákaz vychádzania po ôsmej hodine večer a zákaz cestovania do prírody mimo váš okres. Navštevovať sa oficiálne nesmú ani iné domácnosti. Tento víkend sa však koná Svetový pohár v Jasnej a niektorí naši ministri si to nechceli nechať ujsť. V Jasnej je už minister dopravy Andrej Doležal. 

"Pán minister Doležal išiel do Jasnej ako najvyšší zástupca ministerstva, keďže my podporujeme oficiálne Svetový pohár v Jasnej v rámci toho, že máme cestovný ruch pod sebou," uviedol hovorca rezortu dopravy Ivan Rudolf s tým, že Doležal chce propagovať cestovný ruch. Odovzdávať by mal aj nejakú cenu. Na mieste by mal byť aj minister vnútra Roman Mikulec, ktorý však na naše otázky zatiaľ nereagoval. 

Viac o téme: JasnáKoronavírusRoman MikulecJuraj ŠeligaAndrej Doležal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu