Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO, z ktorého behá mráz po chrbte: Primárka galantskej nemocnice vidí covidových pacientov umierať!

Koronavírus v galantskej nemocnici Zobraziť galériu (2)
Koronavírus v galantskej nemocnici (Zdroj: FB/Nemocnice Svet zdravia)

GALANTA – Zdravotníci pôsobiaci v galantskej nemocnici robia pre záchranu covidových pacientov všetko, čo je v ich silách, no mnohokrát to nestačí. Video z prostredia nemocnice zachytáva smutnú realitu tejto doby. Primárka tvrdí, že koronavírus ju naučil smútiť.    

„Smútok. To je tá emócia, ktorú ja teraz pociťujem. Lebo vidím, koľko ľudí umiera,“ povedala Dagmar Bodáková, primárka z galantskej nemocnice. „Tento covid ma naučil smútiť,“ dodala. Keď je primárke veľmi ťažko, sadá si za piáno, pretože práve klavírna melódia jej pomáha prekonávať smútok. 

Záchranár Peter ušiel hrobárovi z lopaty: VIDEO Z nemocnice opísal hrozné príznaky covidu

Bodáková si veľmi váži svoj kolektív. „Mám tu doktorku, ktorá má doma šesť detí. Ona nám chodí každý deň pomáhať. Máme taký piliér, že keď vieme, že nikto nepríde, ona určite príde,“ priznala Bodáková.

Koronavírus zasiahol aj nemocnicu v Galante (Zdroj: Facebook/Svet zdravia)
Zdravotníci v galantskej nemocnici robia všetko, čo je v ich silách, aby zachránili životy svojich covidových pacientov. Žiaľ, niekedy to nejde. „Pacient, ktorý sa k nám dostane, je už kriticky chorý. To znamená, že mu zlyháva jeden alebo viac orgánových systémov. Dusí sa. Jednoducho sa nevie nadýchnuť. Čokoľvek urobíme, nevie sa nadýchnuť,“ podotkla primárka.

Zástupca primára urgentného príjmu Jozef Fatrsík hovorí, že zdravotníkov psychicky ubíja, ak pacientovi nevedia pomôcť tak, ako by chceli. „Je to strašne zlý pohľad,“ skonštatoval. Väčšina pacientov na umelej pľúcnej ventilácii to podľa neho nezvládne. „Očkovanie je jediným svetlom, ktoré tam v tejto chvíli máme, lebo tých pacientov na kyslíku pribúda,“ uviedol Fatrsík.

Viac o téme: NemocnicaGalantaCovid-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu