Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Záchranár Peter ušiel hrobárovi z lopaty: VIDEO Z nemocnice opísal hrozné príznaky covidu

Záchranár Peter sa lieči z covidovej infekcie Zobraziť galériu (3)
Záchranár Peter sa lieči z covidovej infekcie (Zdroj: FB/FB/Nemocnice Svet zdravia)

GALANTA – Peter stál v prvej línii v boji s koronavírusom. Záchranár sa však infikoval a v súčasnosti je hospitalizovaný na covidovom oddelení v galantskej nemocnici. Z jeho slov behá mráz po chrbte. Hovorí, že ušiel hrobárovi z lopaty.

Príbeh záchranára Petra, ktorý sa v nemocnici v Galante lieči z covidu-19, zverejnil facebookový profil Nemocnice Svet zdravia. Infikovaný muž mal problémy s dýchaním.

Chcete ostať zdraví? Uznávaná lekárka má recept na posilnenie imunity proti covidu: TIETO vitamíny sú kľúčové

„Neudýchate to doma sám. Keď sa to zhoršuje, tak je to zlé. Dá sa povedať, že som ušiel hrobárovi z lopaty,“ povedal Peter s tým, že CT vyšetrenie ukázalo, že mu zostávalo len osem percent pľúcnej kapacity na život. „Deväťdesiatdva percent je komplet v zápale, zničené,“ dodal.  

Pacient považuje za veľký úspech, že už dokáže dýchať sám. Stále ho však trápi kašeľ a zadýchavanie sa, no v porovnaní s predošlými dňami sa cíti výrazne lepšie. „Človek si naozaj neuvedomí, na čo všetko potrebuje kyslík, pokiaľ ho nestratí,“ skonštatoval.

Záchranár Peter ušiel hrobárovi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/FB/Nemocnice Svet zdravia)

Záchranár má odkaz aj pre popieračov koronavírusu. „Všetkým týmto neveriacim by som odkázal, že nech si hlavne na seba dávajú pozor, lebo vypadnúť zo dňa na deň z bežného života, a nemôcť robiť a vykonávať tie veci, ktoré ľudia obľubujú, to ich strašne obmedzí. Nechcem byť v nemocnici. Ja chcem byť doma s rodinou, užívať si voľno cez víkendy. Mám malé dieťa, ktoré potrebuje otca,“ priznal Peter. Vízia, že jedného dňa sa opäť vráti k rodine, ho motivuje v boji s vírusom.    

Viac o téme: NemocnicaPacientCovid-19KoronavírusSvedectvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu