Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Desivá dohra incidentu so sekerou v parlamente: U muža našli aj papieriky s menami poslancov!

Nebezpečný mladík sa pokúšal do parlamentu dostať za pomoci sekery.
Nebezpečný mladík sa pokúšal do parlamentu dostať za pomoci sekery. (Zdroj: Facebook/Ján Marosz)

BRATISLAVA - Bezpečnostné zložky pri vchode do Národnej rady SR mali uprostred týždňa skutočne čo robiť. Do parlamentu sa totiž pokúšal dostať mladík, ktorý sa pri prvých neúspešných pokusoch otvoriť dvere rozhodol vytiahnuť sekeru. V momente ho zadržali a odovzdali policajným zložkám, no tu sa tento strašidelný príbeh nekončí. Muž mal pri sebe ďalšie znepokojujúce predmety!

Celý incident pri vchode ešte v stredu zachytil premiérov poradca a exposlanec z OĽaNO Ján Marosz. 


AKTUÁLNE Do parlamentu vtrhol muž so sekerou! Útok ukončil zásah bezpečnostnej služby


Muž je ešte nebezpečnejší ako sa zdalo, svedčí o tom jeho inventár

Polícia v týchto dňoch k celému incidentu pridala svoje stanovisko. "Vyšetrovateľ Bratislavskej krajskej kriminálky začal v súvislosti s incidentom ku ktorému došlo pred budovou Národnej rady SR trestné stíhanie. Obvineniu z trestného činu útoku na orgán verejnej moci v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva, čelí 22-ročný A. F. z Bratislavy," hovorí hovorca z KR PZ v Bratislave Michal Szeiff.

"Ten podľa doterajších informácií mal prísť dňa 27.01.2021 krátko po 15.30h na hlavný vchod Národnej rady SR na Námestí Alexandra Dubčeka v Bratislave a násilím sa pokúšal otvoriť dvere vedúce do priestoru vestibulu, ktoré sa však z dôvodu ich zabezpečenia nepodarilo otvoriť. Následne mal z igelitovej tašky vybrať sekeru, čo sa mu však nepodarilo z dôvodu rýchleho zásahu príslušníkov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR. Tí muža na mieste zadržali, a po príchode odovzdali hliadke PZ ktorá muža eskortovala na príslušný útvar PZ," pokračuje Szeiff a zdá sa, že tu by mohol kriminálny príbeh aj skončiť, no je toho ešte viac.

Nebezpečné predmety a mená poslancov!

Incident vzbudzuje strach o to viac, že muž nebol ozbrojený len sekerou. "Muž mal pri sebe pri zadržaní sekeru s dreveným poriskom o dĺžke 67 cm, nôž s pevnou čepeľou  s puzdrom zelenej farby, zatvárací nôž čiernej farby a viacero kusov papierikov s menami poslancov a názvami politických strán. V tejto súvislosti vykonali policajti Bratislavskej krajskej kriminálky na základe súhlasu sudcu prehliadku bytových priestorov, v rámci ktorej zaistili ďalšie veci dôležité pre trestné konanie," tvrdí Szeiff. 

Hrozí mu tak až osem rokov za mrežami. "Po vykonaní potrebných úkonov bol muž umiestnený v cele policajného zaistenia. Za uvedené konanie mu v zmysle zákona hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Vyšetrovateľom bol spracovaný podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného, " uzavrela polícia.

Viac o téme: MužNásilieSekeraPolícia NR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu