Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nová spolupráca na scéne: K Remišovej práci priložil pomocnú ruku Truban od progresívcov!

Veronika Remišová a Michal Truban
Veronika Remišová a Michal Truban (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Na politickej scéne kde-tu prichádza k spolupráci parlamentných strán či politikov (zväčša opozičných) s tými mimoparlamentnými. Teraz ale prichádza presný opak a pomocnú ruku k dielu v sektore IT prišiel podať Michal Truban z Progresívneho Slovenska, ktoré sa so stranou Spolu tesne nedostali do parlamentu. Politiku však zahodil za hlavu a rozhodol sa pozrieť na projekt na ministerstve Veroniky Remišovej, kde sa rieši aj digitalizácia a problematika IT.

Vicepremiérka Remišová o spoločnom rokovaní informovala včera na sociálnej sieti a ako dôkaz doložila spoločnú selfie s Trubanom. "Dnes sme diskutovali aj o štátnom IT a digitálnej ekonomike. Budúci týždeň aj s mojim tímom predstavíme dlhodobú stratégiu rozvoja informatizácie," sľubuje Remišová po boku s Trubanom.

Truban prípravu projektu potvrdil, Remišová mu zavolala

Remišovej slová zo statusu dnes ráno potvrdil aj sám bývalý predseda PS Michal Truban, ktorý sa už v minulosti angažoval v IT sektore ako napríklad zakladateľ spoločnosti Websupport. "Keď mi minulý týždeň zavolala Veronika Remišová, že by nám chcela predstaviť ich stratégiu a vypočuť si feedback, hneď som povedal, že rád prídem," píše Truban.

Prišiel aj Mikloš či Štefanec, predstavia ho o týždeň

Pripúšťa, že niektorí politici ho za tento krok môžu kritizovať. Tento aspekt však Truban ignoruje a sústredí sa na projekt. "Nechcem robiť politiku tak, že keď je niekto z inej strany, tak zo zásady nebudem pomáhať. Pre mňa je merítko to, či ide o rozumne premyslený plán, dobrú vec a myslia to úprimne. O tom som tu presvedčený, keďže tam poznám viacero ľudí. Tak som sa rozhodol prísť," popisuje Truban, ktorý si navyše závery z projektu neprišiel vypočuť sám, ale záujem oňho prejavili aj ekonóm a bývalý minister financií Ivan Mikloš, profesorka STU Mária Bieliková či europoslanec Ivan Štefanec.

"Stratégiu oficiálne predstavia budúci týždeň. A aj o tejto platí, že je dobrá a nie je jej čo zásadné vytknúť. Plány na papieri sú pekné a v zásade veľmi podobné tomu, čo sme v našom Bode zlomu ešte pred voľbami navrhovali aj my," pochvaľuje si Truban.

Mikloš je tiež nadšený a hovorí o obrate k lepšiemu

Na pocity zo stretnutia sme sa pýtali aj exministra financií a ekonóma Ivana Mikloša. "Mal som zo stretnutia veľmi dobrý pocit. Stratégia, ktorú nám predstavila pani podpredsedníčka vlády a jej kolegovia Antal a Hargaš mala hlavu aj pätu, bola zrozumiteľná a ak sa ju podarí presadiť a naplniť, tak verím, že to bude konečne obrat k lepšiemu, ktorí pocítia aj ľudia a firmy. Držím im v tom palce, nebude to ľahké, ale myslím si, že na to (aspoň zatiaľ) idú veľmi dobre," povedal pre Topky Mikloš, ktorý sa rovnako tohto stretnutia na ministerstve zúčastnil.

Viac o téme: SpoluprácaITMichal TrubanVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu