Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS V Bardejove zaznamenali 113 pozitívnych, v Banskej Bystrici 202

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Michael Kappeler/dpa via AP)

BARDEJOV - Celkovo 113 pozitívnych prípadov zaznamenali počas uplynulého víkendu (7. 11. – 8. 11.) v rámci testovania na ochorenie COVID-19 v Bardejove. Ako informoval hovorca mesta Štefan Hij, otestovaných bolo 15.694 ľudí.

"Pre nás to bolo už vlastne tretie testovanie, ak berieme do úvahy aj pilotné, ktoré sa konalo v dňoch 23. až  25. októbra. Samospráva ďakuje svojim obyvateľom za to, že toto náročné obdobie zvládli s pokojom, rozvahou a zodpovedne. Rovnako poďakovanie patrí aj všetkým odberným tímom, ktoré počas celej doby testovania preukázali profesionalitu, ľudskosť, empatiu a vzorový príklad plnenia si povinností," uviedol Hij.

Počas pilotného testovania (23. -  25. 10.) bolo v meste zachytených 438 pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19 z celkového počtu 15.149 otestovaných, čo predstavuje 2,89 percenta. V okrese sa vtedy dalo otestovať 48.320 ľudí a u 1569 z nich bolo potvrdené ochorenie COVID-19, čo je 3,24 percenta. Uplynulý víkend (7. – 8. 11.) sa v meste dalo otestovať 15.694 ľudí a ochorenie COVID-19 bolo potvrdené u 113 z nich. Predstavuje to 0,72 percenta. V okrese otestovali 43.983 ľudí a pozitívny výsledok testu malo 366 ľudí, čo je 0,83 percenta.

V Trenčíne bolo 202 pozitívnych testov

Na 50 odberných miestach v Trenčíne otestovali antigénovými testami v druhom kole plošného testovania 32.990 ľudí, pozitívnych bolo 202 testov, čo predstavuje 0,61 percenta.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, v meste testovali aj klientov a zamestnancov oboch pobytových zariadení sociálnych služieb – Zariadenia pre seniorov na Lavičkovej ulici a Domu opatrovateľských služieb na Piaristickej ulici. Všetkých 358 testov bolo negatívnych.

„Testy absolvovalo aj 84 ľudí bez domova. Stery im robili zdravotné sestry Sociálnych služieb mesta Trenčín. Rovnako ako pred týždňom ani teraz nemal nikto z nich pozitívny výsledok,“ doplnila hovorkyňa.  

V Banskej Bystrici prišlo na testy 41.761 ľudí, pozitívnych bolo 140

V meste Banská Bystrica prišlo na druhé kolo celoplošného testovania na nový koronavírus po oba víkendové dni 41.761 ľudí, z toho 140 malo pozitívny výsledok. V celom Banskobystrickom okrese, ktorý označujú za červený, sa dalo testovať 66.876 občanov, 236 bolo pozitívnych, čo je 0,35 percenta. Údaje zverejnil na sociálnej sieti primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko.

"Vyzerá to tak, že situácia aj šírenie ochorenia COVID-19 sa upokojuje. Myslím si, že najdôležitejšia je disciplína – nosenie rúšok, dezinfekcia rúk a dodržiavanie rozstupov. Sú to veci, ktoré budú trvalo platiť a budú hlavným motorom boja proti ochoreniu," konštatoval primátor.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Mestská polícia v Banskej Bystrici, ktorá zabezpečovala verejný poriadok v blízkosti 68 odberných miest aj počas druhého kola celoplošného testovania, nezaznamenala žiadne problémy. Testovanie prebiehalo pokojne, občania chodili na odberné miesta postupne a disciplinovane. Informovali o tom v pondelok mestskí policajti na sociálnej sieti.

V Žiline prišlo na testovanie 49.191 ľudí, pozitívnych bolo 232

Plošné testovanie na ochorenie COVID-19 v Žiline absolvovalo v druhom kole 49.191 ľudí. Pozitívny test malo 232 z nich, čo predstavuje 0,47 percenta. V pondelok o tom informoval hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

Primátor Peter Fiabáne na sociálnej sieti zhodnotil, že Žilina zvládla druhé kolo testovania na výbornú. "Miera pozitivity klesla na cca 0,5 percenta, preto dúfam, že ďalšie kolo testovania nebude potrebné," napísal.

Náklady na jeden testovací víkend sa podľa žilinského primátora budú pohybovať od 30.000 eur do 50.000 eur. "Vzhľadom na to, že vláda avizovala preplatenie, je to náklad, ktorý mesto vie bez problémov zvládnuť," podotkol Fiabáne.

V bánovskej nemocnici otestovali 620 ľudí, zachytili 11 pozitívnych

Bánovská nemocnica sa opäť zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na nový koronavírus. Zdravotníci odobrali v piatok (6. 11.) vzorky viac ako 610 testovaným zamestnancom, ich rodinným príslušníkom a ležiacim pacientom.

"Testovali sme aj desiatich samoplatcov metódou PCR. Antigénovými testami sme otestovali 579 zamestnancov nemocnice a ich príbuzných, ale aj 31 pacientov, zachytili sme spolu 11 pozitívnych prípadov," uviedla v pondelok riaditeľka nemocnice Mina Bobocká.

Nemocnica podľa nej funguje aj napriek pandémii nového koronavírusu v štandardnom režime, pre pacientov sú otvorené všetky ambulancie a vykonáva tiež operačné zákroky. "Uskutočňujú sa aj rehabilitačné procedúry a cvičenia s fyzioterapeutmi a röntgenové vyšetrenia," dodala.

V Senici otestovali o 1355 ľudí viac ako v prvom kole

V meste Senica otestovali počas druhého kola plošného testovania v rámci akcie Spoločná zodpovednosť 12.845 ľudí, čo je o 1355 viac ako v prvom kole. Informovala o tom hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

"Miera pozitivity klesla takmer o polovicu, presnejšie na 0,52 percenta. A to aj napriek tomu, že odberné miesta využívali aj cezpoľní. Počas celého víkendu sme zaznamenali 67 pozitívnych testov," doplnila Moravcová.

V Senici sa počas prvého kola otestovalo 11.490 ľudí, z ktorých bolo 127 pozitívnych. "Tieto údaje sa mierne líšia od tých, ktoré sme si získavali sami, percento pozitívnych však bolo v armádnych aj našich výsledných číslach rovnaké. K informáciám, koľko otestovaných ľudí nemalo bydlisko v Senici, nemáme prístup," uviedla k prvému kolu hovorkyňa mesta.

V Nitrianskom kraji sa testuje v Nitre, v Nových Zámkoch a Leviciach

Obyvatelia Nitrianskeho kraja sa môžu dať otestovať bezplatnými antigénovými testami na COVID-19 v troch mestách. Od pondelka fungujú odberné miesta v Nitre, v Nových Zámkoch a v Leviciach.

V Nitre zriadilo ministerstvo zdravotníctva mobilné odberové miesto na Špitálskej ulici pri starom vchode do nemocničného areálu, kde sa nachádza aj miesto na PCR testovanie. Ako informovala nitrianska radnica, antigénové testovanie tu prebieha od 10.00 do 15.00 h.

Mobilné odberové miesta fungujú aj pri Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch. Podľa hovorcu nemocnice Jána Bačeka antigénové testovanie sa vykonáva v unimobunke na parkovisku pred budovou nemocnice od 10.00 h do 14.30 h bez nutnosti objednania. „Všetci vstupujúci do nemocnice musia byť otestovaní v antigénovom odberovom mieste,“ pripomenul Baček. Ako doplnil, v budove patológie so vstupom z Cintorínskej ulice sa nachádza PCR odberové miesto, kde sa pracuje od 8.00 do 12.00 h, no na testovanie sa treba vopred objednať.

Ministerstvo zdravotníctva okrem toho vytvorilo odberové miesto na antigénové testovanie aj v Leviciach. Nachádza sa na ulici SNP číslo 19. Testuje sa tu od 10.00 do 12.00 h.

Druhé kolo testovania dopadlo úspešne, tvrdí Rybníček

Druhé kolo plošného testovania na ochorenie COVID-19 hodnotí prezident Únie miest Slovenska (ÚMS) a primátor Trenčína Richard Rybníček ako úspešné a výnimočné z hľadiska komunikácie medzi samosprávou a štátom. Z logistického hľadiská sú podľa neho mestá pripravené zvládnuť aj ďalšie kolo testovania, v ÚMS sú však za to, aby sa dva-tri týždne počkalo, ako sa prejavia čísla a ako sa k výsledku doterajších testovaní postavia epidemiológovia.

Pri dobrej komunikácii, včasných informáciách a skoordinovanej spolupráci so štátom dokážu mestá podľa únie zvládnuť krízovú situáciu s maximálnym nasadením úspešne a bezpečne. "Do budúca bude stačiť, ak ÚMS a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) budú hneď od začiatku zapojení do takejto operácie," uviedol Rybníček.

V prípade možného ďalšieho plošného testovania bude pre mestá kľúčovou otázkou termín a spôsob, ako bude zabezpečené, ako aj to, kedy budú mať mestá informácie o výsledkoch z druhého kola testovania. "ÚMS bude rešpektovať rozhodnutie odborníkov, bude však trvať na tom, aby boli vopred stanovené jasné a férové podmienky a postup. Mestá budú naďalej maximálne súčinné a urobia všetko, čo bude v ich možnostiach rovnako ako doteraz," deklaruje vo svojom stanovisku únia.

Zároveň víta, že štát zorganizuje odberné jednotky v každom jednom okresnom meste na Slovensku, kde sa budú môcť dať ľudia otestovať antigénovými testami na ochorenie COVID-19. "V tom vidíme zmysel a verím, že štát zabezpečí, aby to malo bezproblémový priebeh," poznamenal Rybníček.

V šačianskej nemocnici odhalili jedného pozitívneho 

Piatkové (6. 11.) testovanie antigénovými testami v šačianskej nemocnici nepotvrdilo nákazu novým koronavírusom u nikoho z personálu. Pozitívny test mal jeden pacient. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica v Šaci patrí. Pri vstupe do jej priestorov vyžadujú preukázanie sa certifikátom s negatívnym výsledkom z celoplošného testovania.

Do druhého kola celoplošného testovania sa šačianska nemocnica, ktorá je v takzvanom zelenom okrese, podľa Pavlikovej zapojila dobrovoľne, z dôvodu prevencie a eliminácie možnosti prenosu nákazy. Zamerali sa na zamestnancov a pacientov hospitalizovaných v tomto zdravotníckom zariadení. „V prípade 883 otestovaných členov personálu boli všetci negatívni. Spomedzi 176 hospitalizovaných pacientov sa pozitivita potvrdila len pri jednej osobe,“ spresnila. Frekvencia ďalšieho testovania, na ktoré sa používajú aktuálne dostupné antigénové testy na ochorenie COVID-19, sa bude podľa nej odvíjať od nariadení hlavného hygienika SR a pokynov riaditeľa nemocnice.

Testy v Zlatých Moravciach boli v zariadeniach sociálnych služieb negatívne

Situácia v mestských zariadeniach sociálnych služieb v Zlatých Moravciach je aj po víkendovom testovaní pokojná. Vyplýva to zo stanoviska krízového štábu mesta, ktorý zasadal v pondelok.

Klienti a zamestnanci domu i zariadenia opatrovateľskej služby boli testovaní v priebehu piatka a soboty (6. - 7. 11.). „Bolo vykonaných 41 testov. Výsledky všetkých boli negatívne. V zariadeniach sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ),“ informoval krízový štáb.

Miera pozitivity na hornej Nitre bola pod jedným percentom

Odberné tímy na hornej Nitre v okresoch Prievidza a Partizánske zaznamenali počas druhého kola plošného testovania obyvateľstva na nový koronavírus menej ako percento pozitívnych testov. Vyplýva to zo štatistík miestnych samospráv.

V okrese Prievidza otestovali počas druhého kola uplynulý víkend 77.170 ľudí, z toho bolo 576 pozitívnych, čo predstavuje 0,75 percenta. V okresnom meste prišlo na testovanie 22.640 ľudí, z toho bolo 187 pozitívnych testov. Spolu 27.585 testov zabezpečili počas druhého kola odberné tímy v okrese Partizánske, pozitívnych z nich bolo 186, čo je 0,67 percenta. V Partizánskom vykonali zdravotníci 11.549 testov, pozitívnych bolo 86.

V okrese Bánovce nad Bebravou v sobotu (7. 11.) navštívilo odberné miesta 16.099 ľudí, ako pozitívnych vyšlo 145 testov, čo je 0,9 percenta. V okresnom meste sa na druhom kole plošného testovania počas oboch víkendových dní zúčastnilo 9235 osôb, z toho 82 malo pozitívny výsledok.

Zoznam miest na bezplatné testovanie sa bude dopĺňať

Zoznam miest na bezplatné testovanie antigénovými testami na ochorenie COVID-19 sa bude priebežne dopĺňať, aktualizácie budú zverejnené na webovej stránke Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Uviedla to hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Pripomenula, že od pondelka robia bezplatné antigénové testy v zelených okresoch na svojich odberných miestach viaceré nemocnice. "MZ SR od stredy (4. 11.) minulého týždňa intenzívne pracovalo na tejto úlohe a našlo na túto službu poskytovateľov v každom okrese. Narazilo však na vážny problém. Súčasná legislatíva neumožňuje priamo ministerstvu zdravotníctva, ani jeho podriadeným organizáciám, zazmluvniť dohodnutých poskytovateľov na jednotlivých odberných miestach," povedala.

Problémy pri uzatváraní zmluvných vzťahov sa bude rezort zdravotníctva snažiť vyriešiť počas tohto týždňa. Váži si, že nemocnice napriek nedostatku personálu dokážu vo vlastnej réžii poskytovať občanom aj túto službu. Na antigénový test odporúča MZ SR ísť najmä tým, ktorí cítia akékoľvek príznaky respiračného ochorenia.

V UNLP Košice odhalili ďalších šesť pozitívnych

Spolu šesť zamestnancov s pozitívnym výsledkom antigénového testu na nový koronavírus odhalili v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice koncom uplynulého týždňa. Za nemocnicu to uviedla Ivana Vaněková.

Testovali len zamestnancov nemocnice. Súčasťou bolo aj vydanie nového certifikátu. „Vzhľadom na to, že v našom regióne sa druhé kolo plošného testovania nekonalo, bolo toto testovanie dobrovoľné. V piatok (6. 11.) a v sobotu (7. 11.) bolo realizovaných spolu 1049 výterov, z čoho šesť bolo pozitívnych,“ uviedla s tým, že na niektorých pracoviskách testovali aj v nedeľu (8. 11.). „Všetkých 89 testov bolo negatívnych," spresnila.

Mesto Poprad stálo celoplošné testovanie približne 93-tisíc eur

Mesto Poprad stálo celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 približne 93.000 eur. Informuje o tom samospráva na svojej webovej stránke s tým, že v Poprade sa testovalo počas dvoch víkendov na 39 odberných miestach.

„Mesto v spolupráci s Červeným krížom zadovážilo počas celého testovania stravu pre celý odberný tím v hodnote skoro 9000 eur. Ďalej samospráva z vlastných finančných zdrojov zabezpečila ochranné pomôcky a odevy pre dobrovoľníkov a administratívnych pracovníkov v hodnote zhruba 25.000 eur,“ vyčíslila radnica.

Dezinfekčné, sanitárne a iné pomôcky boli v hodnote vyše 8000 eur. Do tejto kategórie podľa mesta patria vrecia na odpad, dezinfekcia, dezinfekčné gély, jednorazové vreckovky, vytyčovacie pásky, nádoby na postrek s pumpou a pomôcky pre administratívnych pracovníkov.

Nemocnica Agel Levice počas víkendu otestovala 578 ľudí

Nemocnica Agel Levice sa počas víkendu (7. - 8. 11.) zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na ochorenie COVID-19. Za dva dni odobrali zdravotníci vzorky 578 testovaným, z nich 12 bolo pozitívnych a museli nastúpiť na povinnú karanténu. Nemocnica testovala hospitalizovaných pacientov a  zamestnancov nemocnice. Ďalších 30 zdravotníkov podalo pomocnú ruku v odberových tímoch v meste, informoval riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Na mobilnom odbernom mieste vytvorila nemocnica podmienky, aby sa mohli prísť otestovať zamestnanci, ktorí práve neboli v službe, ako aj ich príbuzní. Súčasne nemocnica organizovala aj platené PCR testy. Priamo v nemocnici podstúpili testovanie aj všetci pacienti, ktorým to zdravotný stav umožňoval. „Zaznamenali sme len 12 pozitívnych prípadov,“ zhodnotil Belanský. Nemocnica aktuálne eviduje 27 pozitívnych pacientov, jeden z nich potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Pozitívnych je celkovo 20 zamestnancov nemocnice.

Zbor väzenskej a justičnej stráže odhalil 147 pozitívnych

Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) počas druhého kola testovania zaznamenal 147 pozitívnych prípadov, pričom sa testovalo 17.261 osôb. V prvom kole bolo otestovaných 20.600 osôb, pozitívnych ich bolo 233. Informovala o tom hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská. Testovanie, ktoré sa uskutočnilo v réžii zboru na 86 odberných stanovištiach, bolo určené pre príslušníkov a zamestnancov zboru, personál súdov, Justičnej akadémie, Inštitútu vzdelávania Ministerstva spravodlivosti SR, prokurátorov, notárov, exekútorov, Centra právnej pomoci a členov ich domácností, ale aj pre väzňov. Pozitívny test ZVJS zaznamenal u 28 príslušníkov a zamestnancov zboru, 74 väznených osôb a 45 iných testovaných osôb.

"Celoplošné testovanie väznených osôb bolo realizované v jednotlivých ústavoch na výkon väzby a ústavoch na výkon trestu odňatia slobody od 5. do 8. novembra. Celoplošnému testovaniu v druhom kole sa nepodrobili väznené osoby, ktoré boli testované začiatkom týždňa vrátane väčšej časti väznených osôb z ústavov Bratislava, Banská Bystrica, Prešov a Dubnica nad Váhom, a zároveň väznené osoby premiestňované v rámci celoštátneho zvozu a následne umiestňované do iných ústavov. U všetkých týchto väznených osôb bolo vykonané testovanie antigénovými testami a od ich vykonania neuplynula lehota dlhšia ako sedem dní," uviedla Kacvinská.

Celkový počet zamestnancov a príslušníkov ZVJS predstavuje 5584, z toho je 4848 príslušníkov a 736 zamestnancov. K 6. novembru sa vo väzniciach nachádzalo 10.616 väznených osôb, z toho je 8944 odsúdených a 1672 obvinených.

V Trnavskom kraji je zriadených zatiaľ šesť odberných miest

Po dve odberné miesta v Trnave a v Piešťanoch a po jednom v Galante a Hlohovci na testovanie antigénovými testami otvorili od pondelka v Trnavskom kraji. V Piešťanoch sa možno dať testovať v Národnom ústave reumatických chorôb na Nábreží Ivana Krasku 4, odberné miesto zriadilo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR a informovalo o tom na svojej webovej stránke. Druhé je podľa informácií na webe Ministerstva vnútra (MV) SR v budove Okresného riaditeľstva (OR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR na Dopravnej ulici 1, otvorené bude v pracovné dni od 12.00 do 20.00 h.

V Trnave MZ zriadilo odberné miesto na parkovisku pri Pavilóne chirurgických disciplín Fakultnej nemocnice na Ulici Andreja Žarnova, kde sa už vykonáva PCR testovanie. Funguje v pracovných dňoch od 12.00 do 16.00 h. V dohľadnej dobe bude zverejnený objednávací systém, aby sa predišlo dlhému čakaniu v radoch na testovanie. "Druhé odberné miesto v kine Hviezda na Paulínskej ulici je možné navštíviť cez pracovné dni od 12.00 do 20.00 h. Priestory poskytlo mesto Trnava, samotné testovanie a vydávanie certifikátov je v kompetencii MV v spolupráci s Okresným úradom v Trnave a HaZZ," informovala hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Počet otestovaných vo FNsP stúpol, miera pozitivity klesla

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline urobila v rámci celoplošného testovania na nový koronavírus od piatka (6. 11.) do nedele (8. 11.) 2858 antigénových rýchlotestov. Miera pozitivity dosiahla 0,94 percenta. Testovanie absolvovalo 284 pacientov, 1344 zamestnancov a 1230 rodinných príslušníkov i pracovníkov súkromných ambulancií. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Doplnila, že počet otestovaných v porovnaní s prvým kolom vzrástol o takmer sto osôb, miera pozitivity sa znížila o tretinu. "V rámci zdravotníckych oddelení sme vyčlenili individuálne tímy pre testovanie pacientov i personálu. Pre nezdravotníckych zamestnancov sme vytvorili časový harmonogram na troch vonkajších odberových miestach. Zároveň sme tentokrát vyšli v ústrety nielen rodinným príslušníkom, ale rozhodli sme sa ponúknuť možnosť absolvovať antigénový test u nás taktiež lekárom či sestrám súkromných ambulancií, ktorí poskytujú starostlivosť pacientom v areáli nemocnice," priblížila vedúca odboru ošetrovateľskej starostlivosti FNsP Žilina Gabriela Tvrdá s tým, že v sobotu realizovalo antigénové testy pre viac ako 1200 príbuzných súčasne až päť odberových miest.

Najmenej pozitívne testovaných má na Zemplíne okres Medzilaborce

Najmenší podiel obyvateľov pozitívne testovaných na nový koronavírus v rámci druhého kola testovania má v regióne Zemplín okres Medzilaborce. Najviac ich je, naopak, v okrese Vranov nad Topľou. Výsledky testovania tak dopadli priaznivejšie na dolnom Zemplíne. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov, ktoré poskytol rezort obrany. V okrese Medzilaborce sa na druhom kole akcie Spoločná zodpovednosť zúčastnilo spolu 6142 obyvateľov, pričom pozitívny výsledok antigénového testu malo 17 z nich. Podiel pozitívne testovaných tak predstavuje 0,28 percenta.

Druhý najnižší počet pozitívne testovaných, 43, je v dolnozemplínskom okrese Sobrance. Pri 12.966 zúčastnených obyvateľoch to predstavuje 0,33 percenta. Len o stotinu percenta viac (0,34) je podiel pozitívne testovaných v Michalovskom okrese, kde spomedzi 62.790 otestovaných obyvateľov skončilo po víkende v povinnej izolácii 211 pacientov.

V okrese Snina, kde odberné miesta navštívilo spolu 19.396 obyvateľov, ich bolo pozitívne otestovaných 111, čo predstavuje 0,57 percenta. V Humenskom okrese indikovali v druhej vlne plošného testovania spomedzi 32.750 otestovaných spolu 197 pozitívnych na ochorenie COVID-19, čo je 0,60 percenta. Najvyššie percentuálne zastúpenie, 0,62 percenta infekčných obyvateľov, zachytilo testovanie v okrese Vranov nad Topľou. Pozitívne testovaných tu bolo 281 spomedzi 45.424 otestovaných ľudí.

V Trenčianskom kraji otestovali viac ako 364-tisíc ľudí

V druhom kole celoplošného testovania na nový koronavírus otestovali v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) 364.457 ľudí, pozitívnych bolo 2749 testov (0,75 %). Informovalo o tom Ministerstvo obrany SR.

Percento pozitívne testovaných bolo v TSK najvyššie v Púchovskom okrese, kde dosiahlo úroveň 1,65 %. Nasledovali okresy Považská Bystrica (0,95 %), Bánovce nad Bebravou (0,86 %), Ilava (0,81 %), Prievidza (0,75 %), Partizánske (0,67 %), Trenčín (0,60 %), Nové Mesto nad Váhom (0,43 %) a Myjava (0,37 %).

Viac o téme: TestovanieSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu